Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Flerskiktad ZIRKONIA uppfunnen på nytt

Det faktum att olika zirkoniamaterial används beroende på indikation är både en välsignelse och en förbannelse: Välsignelse för att det gör det möjligt för tandteknikern att uppnå bästa möjliga resultat i varje situation, och en förbannelse för att denna approach kräver ett omfattande lager och många beslut. För de som föredrar att ta en mer effektiv väg utan att kompromissa med resultaten, är KATANA™ Zirconia YML nu det givna valet. Med sin starka kärna och translucenta yttre skikt, ger denna nya generation av flerskiktad zirkonia de egenskaper som behövs för ett brett indikationsområde och enkelt uppnådd estetik.

KATANA™ Zirconia YML är en utveckling av den ursprungliga flerskiktsteknologin som utvecklades av Kuraray Noritake Dental Inc. (Kuraray Noritake Dental) för mer än ett årtionde sedan. Den bygger på nya råmaterial med olika koncentrationer av yttriumoxid integrerade i den omtyckta färgstrukturen med fyra skikt. Resultatet är en disk med en välbalanserad kombination av chroma, translucens och fördelning av böjhållfasthet.

Eftersom alla body-skikt har en böjhållfasthet på minst 1 000 MPa, uppfyller denna de nya zirkonia kraven för ett brett indikationsområde även inkluderande monolitiska flerledsrestaurationer. Med sina beprövade färggradienter och högtranslucenta emaljskikt, är den estetiska potentialen så hög att det ofta är fullt tillräckligt att välja en monolitisk design av de önskade restaurationerna och en tidsbesparande procedur för finishering, som polering eller mikroskikt med keramisk infärgningspasta (t.ex. CERABIEN™ ZR FC Paste Stain). De olika skikten i ämnet är perfekt justerade till varandra genom en egen produktionsprocess som underlättar placeringen av restaurationerna i ämnet, en gränsfri flerskiktstruktur som behövs för felfri estetik, en precis passning och förutsägbart långtidsbeteende.

Den avancerade framställningen och materialsammansättningen har ännu en fördel: En 54 minuter snabb sintringsprocedur finns tillgänglig för restaurationer för enstaka tänder eller broar upp till tre led. De optiska och mekaniska egenskaperna hos restaurationerna är jämförbara med de efter de alternativa 90-minuters eller sjutimmars sintringscyklerna.

Källa: Kuraray Noritake

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev