Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Flux Lemon/Mint – fluorskölj med en fläkt av södra Italien

Vår munhälsa har stor påverkan på vår allmänna hälsa. Dålig munhälsa kan leda till stora besvär. Dålig andedräkt, torr mun, inflammation i tandköttet, tandköttsfickor eller besvär efter en implantatbehandling. Idag vet vi även att det finns ett samband mellan dålig munhälsa och hjärt- och kärlsjukdomar.

Här har tandvården en viktig roll, liksom utvecklingen av olika tandvårdsprodukter. År 2007 utvecklades Flux Original Coolmint på Kungsholmen i Stockholm, sedan dess har sortimentet vuxit. Utvecklingen gjordes och görs fortfarande tillsammans med svensk tandvård.

Produktserien omfattar idag både fluorskölj, tandkräm och tuggummin för både vuxna och barn. Idag finns också produkter mot en torr mun, för en god andedräkt och produkter med klorhexidin. Vad gäller fluorskölj finns idag många olika smaker, allt för att alla ska hitta sin favorit. Dessutom är det viktigt med en smak som man tycker om för att man ska både komma ihåg och vilja fluxa.

Nu kan du låta dina patienter drömma dig bort till soliga Amalfikusten i vintermörkret. Sveriges populära fluorskölj finns numera i en helt ny smak, vi kallar den för Flux Lemon/Mint. Flux Lemon/Mint har en fräsch smak av solmogna citroner i kombination med mint. Den har hög fluorhalt 0,2% NaF som stärker tänderna och motverkar karies och den är fri från färgämnen och alkohol. Liksom övriga Flux bär denna Tandläkarförbundets rekommendationssymbol.

Flux Lemon/Mint finns på apotek, välsorterade tandvårdskliniker och självklart tillgänglig för er hos dentaldepåerna.

Källa: Karo Pharma AB

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev