Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

Tandvårdspolitik

7 december 2022

Fokus på munhälsan saknas i förslaget om en äldreomsorgslag

I remissvar och debattartikel uppmärksammar Sveriges Tandläkarförbund att fokus på munhälsan saknas i förslaget om en äldreomsorgslag.

Trots att äldres tandhälsa är bättre än någonsin är det fortfarande vanligt att allvarlig ohälsa i munnen upptäcks först när den äldres tillstånd försämrats och personen flyttar in på ett särskilt boende. Ändå har munhälsans betydelse inte lyfts fram på det sätt som hade behövts i det nya förslaget om en äldreomsorgslag (Nästa steg – Ökad kvalitet och jämlikhet i vård och omsorg för äldre personer, SOU 2022:41).

Sveriges Tandläkarförbund har lämnat ett remissvar på förslaget och har uppmärksammat problematiken i en debattartikel i tidningen Senioren.

Källa: Sveriges Tandläkarförbund

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev