Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Kvalitet

10 april 2011

Folktandvården genomför patientenkäter med hjälp av Ipad

Folktandvården i Jönköpings län satsar på ny teknik och inför Ipad för att genomföra patientenkäter. Den moderna handdatorn ersätter pappersformatet som tidigare används för enkätundersökningar.

Folktandvården i Jönköpings län genomför kontinuerliga patientundersökningar för att ta reda på vad patienterna tycker om bemötande, öppettider och tillgänglighet med mera.

– Vi frågar ständigt våra patienter vad de tycker och tänker om oss. För oss är detta jätteviktigt och en naturlig del i vårt arbetssätt, säger tandvårdsdirektör Agnetha Bartoll.

Ipaden kommer att vara placerad i anslutning till receptionen. Den är utvecklad så att patienterna enkelt och snabbt ska kunna svara på frågor genom att trycka på skärmen.

Arbetet effektiviseras

I och med att svaren matas in direkt i systemet kan resultatet redovisas snabbare, vilket medför att man undviker onödig pappershantering. Det var en av anledningarna till varför man beslutade att gå ifrån det traditionella pappersformatet. Folktandvården vill dessutom visa upp en organisation med fokus på utveckling och nytänkande.

– Folktandvården i Jönköpings län är först bland folktandvårdsklinikerna i Sverige om att använda Ipad för patientundersökningar, vilket naturligtvist känns väldigt roligt, säger Agnetha.

Källa: Landstinget i Jönköpings Län

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev