Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Folktandvården i Västra Götaland satsar på digitala verktyg

Den 16 december fattade tandvårdsstyrelsen beslut om investeringsplan 2021. Folktandvården i Västra Götaland fortsätter att satsa på digitala verktyg såsom digitala intraorala skannrar, distanskonsultation och 3D-skrivare.

En av de största investeringsposterna är digitala intraorala skannrar. Istället för att som tidigare använda avtrycksmassa för att ta ett fysiskt avtryck av tänderna, skannas tänderna digitalt. Under 2020 har åtta pilotkliniker testat tekniken och efter årsskiftet börjar breddinförandet i Folktandvården.

– Intraorala skannrar är ett exempel på hur de digitala verktygen är till nytta för våra patienter. Med den här tekniken går det både snabbare och är bekvämare för patienten att få ett avtryck, säger Angelica Lundgren Bielinski (M), ordförande i tandvårdsstyrelsen.

Den planerade omfattningen av Folktandvårdens investeringar 2021 uppgår till 61 miljoner kronor.

Om Folktandvården Västra Götaland
På Folktandvården Västra Götaland arbetar cirka 3 200 personer på 157 kliniker. Vi erbjuder både allmän- och specialisttandvård. Vi forskar för framtiden och utbildar studenter på vår sommarskola, handleder nyutexaminerade tandläkare och utbildar specialisttandläkare och tandsköterskor. Folktandvården Västra Götaland är en del av Västra Götalandsregionen.

Källa: Folktandvården Västra Götaland

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev