Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

​Folktandvården Mora minskar verksamheten efter flera konstaterade fall av covid-19

Folktandvården Mora Kyrkogatan har minskad kapacitet då flera fall av covid-19 har konstaterats bland medarbetare på kliniken.

– Vi har vidtagit åtgärder för att de som besöker kliniken ska känna sig trygga. Alla medarbetare på kliniken har provtagits och smittspårning sker enligt Smittskydd Dalarnas rutiner, säger Karin Gunnars Hellgren, tandvårdschef Folktandvården Dalarna.

På Folktandvården Mora Kyrkogatan har åtta medarbetare konstaterats smittade med covid-19. Riskpatienter med inbokade besök i närtid har bokats av och även den uppsökande verksamheten har skjutits upp. Kliniken har nu reducerad verksamhet.
– Smittspridningen finns nu i hela samhället och det går därför inte att säga hur medarbetarna har smittats, säger Karin Gunnars Hellgren.

Kan man känna sig trygg med att besöka Folktandvårdens klinik i Mora?
– 
Ja, man kan känna sig trygg med att besöka Folktandvårdens kliniker. Vi är mycket måna om patientsäkerheten och tillämpar alltid basala hygienrutiner enligt Smittskydd Dalarnas rekommendationer och vi har dessutom vidtagit ytterligare åtgärder på kliniken i Mora, som extra sprittorkning i väntrum och personalrum, säger Karin Gunnars Hellgren.

Källa: Folktandvården Dalarana

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev