Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

Digitalisering

15 mars 2021

Folktandvården Skåne erbjuder tandvård på distans i ny digital tjänst

Nu slår Folktandvården Skåne upp dörrarna för en ny tjänst som sätter skåningarna i direktkontakt med en tandläkare. På www.folktandvardenskane.se kan du boka ett videosamtal för att på distans diskutera behandlingsalternativ, visa synliga förändringar på tänderna eller ställa generella frågor.

Jennie Nydemark är en av tandläkarna som arbetar med den nya tjänsten.

– Genom ett kortare videosamtal får våra kunder direktkontakt med mig eller en av mina kollegor, säger Jennie. Det ger även oss på Folktandvården Skåne ett bättre bedömningsunderlag för att avgöra om ett fysiskt besök behövs och i så fall hur långt det ska vara och vilken kompetens som krävs.

Satsningen på digitala besök ger skåningarna nya möjligheter att få tandvård. Förutom att erbjuda rådgivningar på kundens initiativ kan vissa saker som idag görs på plats, till exempel kontroller och uppföljande besök, flyttas från tandläkarstolen på kliniken till hemmet eller annan plats.

– Våra kunder ställer nya krav och söker sig i allt större utsträckning till digitala kanaler, säger Katarina Liljenberg, tillförordnad vd på Folktandvården Skåne. Tjänsten är en del av vårt arbete med att utöka vårt digitala erbjudande och öka tillgängligheten. Genom att erbjuda digitala besök kan vi möta skåningarna där de befinner sig, och på så sätt minska antalet fysiska besök under en pågående pandemi.

Under de inledande veckorna erbjuds tjänsten kostnadsfritt. Därefter kommer ett digitalt besök att kosta 300 kronor. Tjänsten ingår i frisktandvårdsavtalet och är kostnadsfri för kunder under 23 år.

Källa: Folktandvården Skåne

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev