Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Folktandvården Skåne inför korttidsarbete

Med anledning av den rådande situationen har Folktandvården Skåne i överenskommelse med de fackliga organisationerna Vision, Tjänstetandläkarna, SRAT och Ledarna beslutat att införa korttidsarbete med start 22 april.

Sobona, de kommunala företagens arbetsgivarorganisation, har tecknat en central överenskommelse om korttidsarbete med berörda fackliga arbetstagarorganisationer. Folktandvården Skåne tecknade den 14 april 2020 en lokal överenskommelse med Vision, Tjänstetandläkarna, SRAT och Ledarna. Bakgrunden är att Folktandvården Skåne, i och med den pågående covid-19-pandemin, har begränsat verksamheten till akut tandvård på vissa utvalda kliniker.

– Korttidsarbete är ett sätt att anpassa oss efter den begränsade verksamhet som vi bedriver i dagsläget, säger Mats Gottschalk, HR-chef på Folktandvården Skåne. Det är en möjlighet att säkerställa en kraftfull återstart när vi kommer ur den rådande situationen.

Korttidsarbete innebär att arbetstiden under en begränsad period är kortare än vanligt. Lönen är under denna period något lägre än den ordinarie lönen och finansieras delvis via stöd från Tillväxtverket. Stödet för korttidsarbete har införts för att stötta företag vars intäkter är kraftigt påverkade av covid-19-pandemin. Strax innan påsk kom ett förtydligande om att också offentligt ägda bolag har möjlighet att söka stödet.

Folktandvården Skåne erbjuder akut tandvård på utvalda kliniker

Sedan den 18 mars är verksamheten tillfälligt begränsad till akut tandvård på utvalda kliniker runt om i Skåne. Kliniken i Limhamn, Malmö, är särskilt utsedd för att erbjuda akut tandvård till personer med misstänkt eller konstaterad covid-19-smitta.

Bokad tid krävs för akut tandvård

  • Symtomfria kunder i behov av akut tandvård
    Utvalda kliniker runt om i Skåne håller öppet för friska kunder som är i behov av akut tandvård.
  • Kunder med misstänkt eller konstaterad smitta i behov av akut tandvård
    För att i möjligaste mån undvika risk för att kunder ska sprida smitta kommer personer med konstaterad eller misstänkt covid-19 smitta att få tid på en av våra kliniker i Malmö. Utsedd klinik är väl anpassad och utrustad för att ta emot virusinfekterade kunder.

Källa: Folktandvården Skåne

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje månad.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev