Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

13 juni 2012

Folktandvården stänger tandreglering i Trelleborg – Colosseumkliniken öppnar ny avdelning

FTV tandregleringsklinik i Trelleborg flyttar 1/9 till Malmö. Flytten till Malmö får omfattande konsekvenser för patienter, barn, skola och föräldrar. Colosseum startar dock upp en helt ny tandregleringsklinik i Trelleborg den 1 september för att möta det lokala behovet och underlätta för nya och befintliga patienter.

Övertandläkare och specialist i tandreglering Birgitta Obrant har sagt upp sig från Folktandvårdens (ortodonti) tandregleringsklinik i Trelleborg och börjar den 1 september istället på Colosseumkliniken i Trelleborg. Även ortodontiassisten Cecilia Olsson, som under alla år arbetat i Birgittas team, följer med.

– Vi är så glada över att få Birgitta och Cecilia till oss. De har en mycket lång erfarenhet av både barn- och vuxenortodonti. Trelleborgarna får behålla sin egen tandregleringsexpert när Folktandvården väljer att flytta in verksamheten till Malmö, säger Per Rehnberg, tandläkare och chef för Colosseum Sverige.

Colosseum har redan idag avtal med Skåneregionen för att ta emot barnpatienter.

– Nu undersöker vi möjligheten att snabbt bli auktoriserade att ta emot barn som fått betalningsgaranti för tandregleringsbehandling så att dessa slipper resa till Malmö för sin behandling. Tandvårdsutskottet sammanträder tyvärr inte förrän 5 september men efter det räknar vi med att vara auktoriserade.

Från den 1 september öppnar Colosseums en ny enhet för specialistvård med tandreglering för både barn och vuxna. Sedan tidigare erbjuds allmäntandvård jämte barn- och specialisttandvård till över 4 000 Trelleborgare varje år.

– Vi vet att det är viktigt med närhet i vårdkedjan. Att köra runt patienter över stora avstånd gagnar varken patient eller samhälle speciellt inte när det gäller en behandling som tandreglering som kan innebära korta besök varje månad under 1-2 år. Föräldrar måste ta ledigt, barn missar skolarbete, fler mil i bil påverkar miljön, akuta besök tar lång tid – fördelarna med lokal närvaro är uppenbar.

– Vi tar även emot remisser från andra privattandläkare. Osynliga tandregleringsbehandlingar är något av det nya vi erbjuder, säger Per Rehnberg vidare.

Colosseumkliniken består av 24 tandläkarkliniker i Norge, Sverige och Danmark som alla kan erbjuda dig de bästa och mest moderna metoderna – oavsett om det gäller förebyggande arbete, tandbehandling och reparationer eller kosmetisk tandvård.

Colosseum grundades 1986 i Oslo och hjälper idag över 300 000 patienter per år.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje månad.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev