Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

Coronavirus

15 april 2020

Folktandvårdens mobila team rycker ut till coronapatienter

Folktandvården Stockholm har fått ett nytt uppdrag av regionen om akut tandvård till personer som är eller kan vara smittade av covid-19, omfattas av nödvändig tandvård och bor på äldreboende eller i eget boende.

Folktandvården Stockholms akutteam rycker ut till personer som har tandvårdsstödsintyg och har eller kan ha covid-19. Foto: Anna Molander

– Vi är tacksamma för förtroendet och stolta att vi på Folktandvården kan bidra med kunskap och vård i den här svåra situationen, säger Carina Rossäng, klinikchef för Folktandvårdens mobila enhet.

Folktandvården Stockholms mobila enhet hjälper i samverkan med äldreboenden i Storstockholm, äldre och sköra personer med tandvård. Enhetens team med tandläkare, tandhygienist och tandsköterska åker regelbundet ut till äldreboenden med en mobil miniklinik, som ställs upp i ett rum på boendet under några veckor.

Två gånger om året kommer Folktandvården, ger nödvändig tandvård och arbetar för att förbättra munhälsan hos de boende. Mellan besöken händer det förstås att någon av de boende få akuta tandbesvär. Då rycker mobila enhetens akutteam ut, med tandläkarutrustning och röntgenapparat i rullväskor, och ger akut tandvård.

Akut tandvård till äldre och sköra coronapatienter

Som en följd av att det nya coronaviruset har Folktandvården fått utökat uppdrag från Region Stockholm. Folktandvården ger nu akut tandvård till äldre och sköra personer som är eller kan vara smittade av covid-19, både personer på äldreboenden och personer som bor hemma. Möjligheten gäller alla som har ett tandvårdsstödsintyg från Region Stockholm och är berättigade till nödvändig tandvård.

För personer på äldreboenden som får akuta tandbesvär, är bekräftat eller misstänkt smittade av covid-19 och omfattas av nödvändig tandvård kontaktar personalen på boendet Folktandvårdens mobila enhet. Personer som bor hemma ringer Folktandvårdens mobila enhet direkt.

Kontakta Folktandvårdens mobila enhet
Telefonnummer:073-901 35 40
Telefontid vardagar klockan 8.00–16.30. Övrig tid går det bra att lämna meddelande.

God vårdhygien skyddar patienter och medarbetare

Folktandvårdens mobila enhet är vana att hjälpa patienter med olika infektionstillstånd och är alltid noga med vårdhygienen. När medarbetarna besöker patienter som är eller kan vara smittade av covid-19 används den skyddsutrustning som Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm rekommenderar.

Källa: Folktandvården Region Stockholm

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev