Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Framtidens 3D-printer är här nu

PrograPrint® – det framtidsinriktade 3D print-systemet för dental teknologi finns tillgängligt nu. Print-systemet kan snabbt implementeras i din nuvarande arbetsprocess och förstärker den digitala inriktningen på ditt tandtekniska laboratorium. Arbetsstegen är intuitiva och resultaten är reproducerbara och mycket exakta.


Bild: PrograPrint® – det framtidsorienterade 3D print-systemet för dental teknologi finns tillgängligt nu.

Det nya 3D print-systemet kommer ge verkligt mervärde till ditt tandtekniska laboratorium. PrograPrint-systemet är integrerat i ett godkänt arbetsflöde bestående av mjukvara, material och lämpliga maskiner för utskrift, rengöring och slut-härdning. Vad är det som gör PrograPrint-systemet så speciellt?

Enkel hantering

Det innovativa kassett-systemet, PrograPrint Cartridge, ger enkel och ren materialhantering. Materialflaskan finns i kassetten, som är redo för printning. Kassetten fungerar även som materiallagring. Fyllnadsnivån på materialbrickan styrs automatiskt av en ventil. Dessutom är hanteringen enkel tack vare den automatiska igenkänningen av material och intuitiv hantering via en pekskärm.

Material av hög kvalitet

De ljushärdande ProArt Print-materialen (modell, skenor och vax) gör det möjligt att framställa opaka och väl detaljerade implantatmodeller eller modeller till framställning av vakuum-formade skenor, transparenta skenor och borrguider samt objekt som kan brännas ur utan att lämna rester för framställning av presskeramiska restaurationer. De speciella egenskaperna för ProArt Print-materialen är baserade på Ivoclar Vivadents mångåriga erfarenhet och gör det möjligt att uppnå högkvalitativa resultat.

Hög precision

PrograPrint PR5 3D printer skapar mycket exakta utskrifter tack vare den speciellt utvecklade ”Light Engine”.  Kalibreringen är automatisk och säkerställer en jämn och bestående nivå på ljusintensiteten. Detta betyder att den önskade precisionen uppnås jämnt över hela byggplattformen. Med DLP («Digital Light Processing») får 3D-printern en hög upplösning på 4 miljoner pixlar på en byggplattform med storleken 125 x 78 mm. Det ger en pixelstorlek på 49 μm med skikttjocklek från 50 till 100 μm, vilket ger mycket exakta utskrivna objekt.

Ett validerat arbetsflöde

Hög säkerhet på arbetsflödet och reproducerbara resultat är viktiga fördelar med ett validerat arbetsflöde. Skrivprocessen börjar med objektens utformning, fortsätter med utskrift och rengöring och avslutas med sluthärdning av arbetet. Allt under ett tak.

Dessa höga krav på kvalitet och biokompatibilitet är viktiga för objekt som skrivs ut för att sedan sättas in i patienters munnar.

De optimerade arbetsstegen ger effektiv och ekonomisk produktion.

De nödvändiga manuella stegen, som är lätta att lära sig, har minimerats.

Komponenter i Ivoclar Digital

PrograPrint-systemet utökar den existerande Ivoclar Vivadent portföljen genom att en ny tillverkningsteknik läggs till – 3D-printning. Låt din digitala portfölj expandera och dra nytta av de fördelar som additiv tillverkningsteknik ger ditt arbete. PrograPrint-systemet finns tillgängligt nu. Framtiden för 3D-printning för ditt digitala laboratorium är här nu.

 

Källa: Ivoclar Vivadent

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev