Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Omvärld

11 februari 2014

Framtidens tandvård i Skåne

Politik: Bättre tandhälsa för den som bor i ett utsatt område, enklare tidbokning på webben och screening för barnfetma inom barn- och ungdomstandvården. Det är några av de mål som finns i den kommande strategiska tandvårdsplanen för Region Skåne.

Tandvårdsutskottet behandlar i dag 10 februari förslaget till strategisk plan för tandvården i Region Skåne. Dokumentet avgör hur den skånska tandvården ska se ut kommande fyra år (år 2014-2018). Planen kommer slutligen att beslutas i regionfullmäktige i vår.

– Det blir nu än tydligare att vi fortsätter stärka barn- och ungdomstandvården. Dessutom intensifieras arbetet med att skapa jämlik vård för alla skåningar där alla ska ha rätt till en god tandvård. Att ha en god munhälsa ska aldrig avgöras av var du bor eller hur mycket pengar du har i plånboken, säger Anders Åkesson (MP).

Skåningar kan bland annat räkna med att regionen fortsatt kommer att arbeta för att förbättra tandvården för den som bor i socioekonomiskt utsatta områden. Målet är att skapa en mer jämlik vård i Skåne. Dessutom ska alla enheter/mottagningar som arbetar på uppdrag av Region Skåne erbjuda tillämpliga kontaktmöjligheter som e-tjänster via Mina vårdkontakter.

Tidigare i år höjdes ersättningen med 100 kronor per listat barn i tandvården.

 

Region Skåne styrs sedan valet 2006 av en fempartimajoritet bestående av Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet. Tillsammans utgör vi Femklövern i Skåne.

Källa: Pressmeddelande Femklövern i Skåne

Hemsida för Femklövern i Skåne

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev