Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Från hjärtat av alperna till din klinik

Zirkonzahn öppnar en ny produktionsanläggning, Caninus, för att öka produktionen av zirkoniumdioxid. Tillsammans med anläggningarna för tillverkning av dentala material, maskindelar och komponenter till implantatprotetik är detta företagets femte produktionsanläggning – allt ”under ett tak”, och 100 % ”made in Italy”!

Allt under ett tak är mottot som varit Zirkonzahns filosofi sedan företaget grundades 2005. Det tandtekniska företaget som håller till i Sydtyrolen (norra Italien) har lagt stor vikt vid egen utveckling och tillverkning av sina produkter. Företagets mål är att förse kunderna med allt de behöver för arbetsflödet. Dentala material, såsom zirkoniumdioxid, plast och metaller, samt CAD/CAM-system och alla komponenter som krävs för tillverkning av dentala restaurationer tillverkas i Sydtyrolen, med full kontroll på tillverkningsprocesserna för att säkerställa högsta kvalitetsstandarder.

I sitt hemland har Zirkonzahn utbildningsavdelningar, ett dentallaboratorium och fem produktionsanläggningar, alla några kilometer från huvudkontoret. Caninus är den senaste produktionsanläggningen som företaget byggt i hjärtat av Dolomiterna för att öka tillverkningen av zirkoniumdioxid. Lika unik som dessa naturliga monoliter är Prettau®, företagets zirkoniumdioxid som används för att tillverka estetiska restaurationer, från singelkronor till monolitiska implantatbroar – de så kallade Prettau®-broarna. Prettau®-serien inkluderar olika typologier av zirkoniumdioxid. Materialen är tillgängliga som skivor (Ø 95 eller 98 mm med steg) samt som miniråämnen för att fräsa singelkronor. Under de senaste åren har företagets utbud av zirkoniumdioxid-typologier utvecklats än mer mot en monolitisk design med de nya Dispersive®-materialen. Tack vare den naturliga färggradienten som tillförs redan under tillverkningsprocessen uppfyller dessa material patienternas ökade förväntningar på snabbare men fortfarande mycket estetiska och individuella restaurationer. Prettau® 3 Dispersive® är det senaste materialet som företaget utvecklat. Det kännetecknas av en trippelgradient: förutom färgen även genomskinlighet och förändrad böjhållfasthet (gradual-triplex technology).

Caninus är den senaste produktionsanläggningen som företaget byggt i hjärtat av Dolomiterna för att öka tillverkningen av zirkoniumdioxid.

Molaris I och Molaris II är företagets anläggningar för tillverkning av hårdvaruutrustning, maskindelar, borrar, verktyg och komponenter för implantatprotetik, vilka finns för mer än 140 implantatsystem. Företaget tar ansvar för att säkerställa att implantatprodukterna kan användas med precision och garanti. Av detta skäl har implantatdistanser från Zirkonzahn, inklusive implantat från andra tillverkare som används med Zirkonzahns implantatdistanser, upp till 30 års garanti. Sedan 2020 har Zirkonzahn anpassat en del av sina anläggningar för tillverkning av munskydd, DeMedici medicinska munskydd och DeMedici Pro FFP2, vilka tillverkas enligt europeiska standarder.


Molaris I

Zirkonzahns dörrar är öppna för besökare: kontakta företaget för en guidad visning av anläggningarna i Sydtyrolen och lär dig mer om företagets arbetsfilosofi!

Källa: www.zirkonzahn.com

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev