Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Frost Dental Lab i Norge blir en del av Nordentic

Nordentic förvärvar Frost Dental Lab, Norges största fristående dentallaboratorium. Nordentic får därmed sitt första dentallaboratorium i Norge etablerat.

”Making Scandinavia Smile”-resan går vidare!

Frost Dental Lab grundades 2009 av bröderna Richard och Thomas Schøtt. Företaget har sedan dess utvecklats till ett ledande, fristående dentallaboratorium i Norge som kommit långt inom digitaliseringen av sin verksamhet. För att kunna utvecklas vidare blir nu labbet en del av Nordentic – Skandinaviens största aktör och nätverk inom tandteknik.

Nordentic AB har på senare år blivit Skandinaviens största aktör inom tandteknik med huvudkontor i Malmö. Företaget har sedan tidigare tio laboratorier i Sverige och ett i Danmark med över 3 000 tandläkare på kundlistan och en omsättning på närmare 400 miljoner svenska kronor. Frost Dental Lab blir Nordentics första fysiska labb i Norge.

”Nordentic har stora tillväxtambitioner och är bara i början av sin resa. Här passar det digitalt starka Frost Dental Lab perfekt in i koncernens strategi,” enligt Nordentics VD Johnny Tekin.

”Frost Dental Lab är ett toppmodernt laboratorium och strategiskt viktigt för den fortsatta satsning som vi nu gör i Norge. Vi har under många år haft ett bra samarbete med norska tandläkare som har anlitat våra svenska labb. Detta har varit startskottet i sökandet efter ett lokalt labb för vår vidare satsning i landet. Vår strategi med lokal produktion passar den norska marknaden väl – både ur ett kvalitets- och ett miljöperspektiv. Dessutom värnar det om lokal kompetens och arbetstillfällen,” fortsätter Johnny Tekin.

”Frost har verkligen imponerat de senaste åren! Inte bara kommersiellt, utan även genom sin expertis, sitt Smile Design-koncept och sin ledande, digitala position inom tandteknik i Norge. Tillsammans med Frost Dental Labs ledning och medarbetare ska vi fortsätta att utveckla och förmedla kompetensen som finns i båda verksamheterna.”

Nordentics VD Johnny Tekin

Nordentics VD Johnny Tekin

Frost Dental Lab kommer att fortsätta utvecklas från sin bas i Kristiansand och varumärket kommer att bevaras. De nuvarande ägarna, bröderna Richard och Thomas Schøtt och Ivan Antevski, är med på den fortsatta resan.

”Vi har varit i dialog med flera intresserade köpare den senaste tiden, men upptäckte tidigt att Nordentic var ett självklart val för oss. Nu blir vi en del av en offensiv och renodlad tandteknikerkedja med en högkvalitativ verksamhet. Nordentic erbjuder ett mycket bra koncept för fristående laboratorier som oss, där vi får många frihetsgrader att driva och utveckla laboratoriet vidare. Med tillgång till dyra högteknologiska produktionslösningar samt synergier inom kompetensutveckling, administration, inköp och marknadsföring kommer vi att kunna höja kvaliteten ytterligare, effektivisera verksamheten samt stärka erbjudandet till alla våra kunder. Vi ser fram emot att fortsätta ligga i framkant i branschen tillsammans med Nordentic,” säger VD för Frost Dental Lab Richard Schøtt.

Richard Schøtt, Ivan Antevski och Thomas Schøtt

Richard Schøtt, Ivan Antevski och Thomas Schøtt

Källa: Nordentic

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev