Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

28 oktober 2009

FTV Stockholm säljer tio kliniker

Folktandvården i Stockholm säljer tio av sina kliniker till det privata bolaget Distriktstandvården Sverige AB. Priset uppgår till 23 miljoner kr. Den nye ägaren tar över verksamheten redan i mitten av december.

Det har varit en stormig tid på Folktandvården i Stockholm de senaste åren. Till en början hade Stockholms läns landsting för avsikt att knoppa av ett antal kliniker till medarbetare som ville starta eget. Detta gjorde att dåvarande vd:n för Folktandvården Harald Abelin avgick, eftersom han inte kunde ställa upp på beslutet om avknoppning.

Men i höstas ändrade sig politikerna och beslutade att i stället sälja en del av tandvårdsverksamheten till högstbjudande. Och nu är det klart att det privata bolaget Distriktstandvården i Sverige AB tar över verksamheten på tio kliniker. Bolaget ägs av Jan Lindqvist och Ibbe Gnem och i styrelsen sitter förutom dessa två också Stockholms förra finansborgarråd Annika Billström (S).

Sammanlagt berörs 120 anställda av affären, och de nya ägarna uppger att inga nedskärningar planeras.

Följande tio kliniker har sålts:

Alby.
Bollstanäs.
Hallstavik.
Jordbro.
Järna.
Kallhäll.
Nykvarn.
Rimbo.
Salem.
Tuletorget i Sundbyberg.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev