Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Full fräs i Helsingborg – ARC Solutions bygger för framtiden

I oktober inviges ARC solutions nya produktionsanläggning i Helsingborg. Bolaget har behov av mer yta för ökad produktionskapacitet, fler medarbetare och utbildningsmöjligheter för sina kunder. ARC är ett kunskapscentra som sätter stort värde på support och utveckling av nya protetiska lösningar.


Vid invigningen av de nya lokalerna klipptes bandet av Robert Gottlander, VD/President & CEO för Neoss som sedan 2018 är ägare till ARC Solutions

ARC Solutions startades 2016, men verksamheten går mycket längre tillbaka i tiden.

– I teamet finns det totalt över 100 års erfarenhet av implantatprotetik säger VD Joakim Svensson. Jag tror inte vi har gett upp någon gång på de tiotusentals case vi gjort tillsammans med våra kunder. ARC är ett riktigt kunskapsföretag och det är jag stolt över att säga. Vi använder vår kunskap till traditionell dental problemlösning med hypermodern teknik. För att den och vår växande personalstyrka ska få plats flyttar vi nu in i nya lokaler.

Vad är det då som bygger ARC:s värden, Joakim?

– Bottenplattan är helt klart de relationer vi har med våra kunder, många av dem går tillbaka mer än ett decennium. Sedan bidrar vi med vår speciella kärnkompetens. Den består av tre grundpelare. Vi klarar alla fall, levererar dem i tid och utvecklar hela tiden vår teknologi och kompetens så att kvaliteten på våra produkter och vår service är branschledande.

– Alla vet att teknikutvecklingen i tandvården är hypersnabb, men alla kan eller vill inte hänga med. Många tandtekniker och tandläkare jobbar hellre med oss som partner. Vi tar de tunga investeringarna i fräsar, printers och mjukvaror. Kunden kan vara trygg med det, och fokusera på sin specialitet i produktionskedjan. Tillsammans med våra specialister kan de diskutera även jättesvåra fall, och hitta lösningar. Sedan producerar vi dem oavsett typ, i koboltkrom, titan eller zirconium. Det går att göra det komplicerade enkelt om man ger sig den på det, och det kan våra kunder garanterat skriva under på att vi gör. Innovativ enkelhet kallar vi det i huset.

Lyssna på Joakim Svensson, VD/CEO ARC solutions AB:

Vid invigningen av de nya lokalerna klipptes bandet av Robert Gottlander, VD/President & CEO för Neoss som sedan 2018 är ägare till ARC Solutions.

– Neoss ursprungliga erbjudande har grundat sig på själva implantaten och de komponenter man bygger sin protetik med. Med ARC, och för övrigt med våra benprodukter, har vi breddat vår service till kunderna. Industriellt producerad implantatprotetik har blivit mer eller mindre en standard, och vi kan sedan förvärvet av ARC säga att Neoss definitivt kan erbjuda alla patienter första klassens moderna lösningar.

Lyssna på Robert Gottlander, President & CEO Neoss:

Besökare och användare av ARC Solution

Lyssna på Roger Alldrin, Labchef GHP Tandteknik, Nacka Specialisttandläkarna, Stockholm

För att veta mer vad ARC Solutions och Neoss kan göra för dig, besök oss på: www.arcsolutions.se och www.neoss.com

Källa: Neoss och ARC

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev