Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

14 november 2012

GC lanserar nytt cement för en mer pålitlig vardag

GC, lanserar FujiCEM 2. Glasjonomercementet garanterar optimal retention, mycket tunn filmtjocklek och klinisk pålitlighet för cementering av ett brett urval av restaurationer.

Nyheterna i FujiCEM 2 är användningen av en mer flexibel monomermolekyl med dubbelbindningar. GC har vidare forskat fram en ny typ av filleryta som garanterar en förbättrad böjhållfasthet, högre tryckhållfasthet och en överlag starkare bindning mot tandsubstansen. Resultatet innebär en varaktigare restauration.

Vidare är FujiCEM 2 inte fuktkänsligt och det avger kontinuerligt fluor. Tack vare kemin som används är FujiCEM 2 biokompatibelt och har en god röntgenkontrast.

FujiCEM 2 har mycket gemensamt med föregångaren; materialets mångsidighet, att det är enkelt att använda – samtidigt som det är mycket kostnadseffektivt. Cementöverskottet avlägsnas enkelt upp efter cirka en minut i munmiljö, då cementet har uppnått en gummiliknande konsistens.

I samband med introduktionen av FujiCEM 2 erbjuder vi också en lättare och autoklaverbar plastdispenser som alternativ till den tidigare dispensern av metall. FujiCEM 2 Automix innebär att blandningspetsar enkelt sätts på patronen. Det medför enkel applicering direkt i kronan eller i brostöden.

FujiCEM 2 passar perfekt för cementering av alla metall- och förstärkta keramiska ersättningar.  Vidare passar det bra till indirekta komposit-restaureringar, och till cementering av stift och keramiska inlägg.

FujiCEM2300px

Källa: GC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev