Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

4 december 2012

GengiPro nu åter i Sverige

Produktnytt: Hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen, har idag en mängd medicintekniska applikationer. Inte minst inom tandvården där hyaluronsyrans läkande och cellbildande egenskaper tas till vara i GengiPro, en produkt som används i mer än 60 länder.

Hjälper läkning och lindrar smärta

Hyaluronsyrans fördelaktiga egenskaper är väldokumenterade. Ett antal studier* har klargjort att den bidrar till goda behandlingsresultat och god munhygien. Hyaluronsyra kan till exempel absorbera 50 gånger sin egen torrvikt i vatten och fungerar på så sätt som en barriär mot angrepp av mikroorganismer och andra toxiner som kan orsaka parodontala sjukdomar. Och tack vare att hyaluronsyra interagerar med beståndsdelar i bindväven kan den minska tandfickorna vid parodonit. Den orala vätskan fungerar dessutom som smärtlindrare och skydd på sköra slemhinnor. Bra till exempel för muntorra och cancerpatienter. Nu finns alltså den produktserien GengiPro hos Dentamel.

Gengitabl200GengiPro250

GengiPro_hyd200

Fler nya sortimentslinjer

I samband med Swedental 2012 lanserade Dentamel också pedagogiska leksaker för väntrummet från Frogs & Dogs, kaffemaskiner från Aposto och weekendkurser i samarbete med Celin Dental.

Förutom en mängd viktiga varumärken inom ett brett prisspektra har Dentamel avtal med Tysklands näst största distributör, DentalUnion, och varumärket Omnident med tusentals förbrukningsartiklar och småapparater.

– Det som skiljer oss från andra leverantörer är småföretagarandan och den förmånliga prisbilden, säger VD Jan Fagerström. Hos oss får man alltid ett nettopris redan från början. Och som småföretagare vet vi hur betydelsefullt det är med en bra relation till sin leverantör. Därför månar vi om en hög servicegrad.

* PubMed Local Delivery of Hyaluronan as an Adjunct to Scaling and Root planings in the Treatment of Chronic Periodontitis. Annsofi Johansen, Monica Tellefsen, Ulf Wikesjö, Gunnar Johannsen.

Källa: Pressmeddelande Dentamel

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev