Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

29 juni 2009

Har du fått för mycket betalt?

Försäkringskassan har betalat ut för mycket i tandvårdsstöd till tandläkare. En riktad kontroll vad gäller impantat visar att en för hög ersättning har betalats ut i 20 procent av fallen. Nu kräver Försäkringskassan tillbaka pengar från tandläkarna.

Den vanligaste orsaken till felaktig ersättning är att tandläkarna har ställt fel diagnos. Det innebär att åtgärden inte varit ersättningsberättigad.

– Vi konstaterar att det är en relativt hög andel fel, vilket förstås är bekymmersamt. Vi får nu vidare analysera orsakerna till felaktigheterna för att tillsammans med företrädare för tandläkare förebygga en felaktig tillämpning av regelverket, säger Håkan Lundh, försäkringsodontologisk koordinator vid Försäkringskassan.

I kontrollen ingick 1 435 fall och felaktigheter fanns i 283 av dessa. Försäkringskassan fortsätter nu att kontrollera fler ärenden.

När Försäkringskassan kräver pengar tillbaka av tandläkaren, får denne i sin tur enligt lag inte kräva patienten på ytterligare ersättning.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev