Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Henrik Jansson ny chef för Specialisttandvård och Forskning

Henrik Jansson blir ny chef för Specialisttandvård och Forskning på Folktandvården Skåne. I det nya uppdraget kommer han att leda den samlade specialisttandvården och utveckla den kliniknära forskningen. Henrik kommer närmast från rollen som Forsknings- och utvecklingschef.


Henrik Jansson

’-För att erbjuda skåningarna bästa möjliga tandvård utvecklar vi hela tiden verksamheten, och jag är därför glad att Henrik Jansson har tackat ja till uppdraget. Med Henriks odontologiska bakgrund tillsammans med det nätverk han byggt upp i Sverige och norra Europa ser jag mycket fram emot vårt fortsatta kunskapsdrivande arbete för att främja folkhälsan, säger Karin Melander, vd på Folktandvården Skåne AB.

Folktandvården Skåne väljer genom en omorganisation att samla specialisttandvården i Helsingborg, Kristianstad, Malmö och Lund under ett ledarskap. Henrik Janssons roll innebär ett övergripande odontologiskt ansvar inom specialisttandvården, samt att fortsätta utveckla den kliniknära forskningen i Skåne.

-Jag ser fram emot att samla och stärka specialisttandvården, och samtidigt öka fokus på vår patientnära forskning tillsammans med kollegorna inom allmäntandvård och hälsofrämjande utveckling, säger Henrik Jansson.

Henrik Jansson ser stora möjligheter att genom samarbeten utveckla framtidens hållbara tandvård, både i Skåne och med tandvårdsaktörer och lärosäten i övriga Sverige.

-Min ambition att skapa ett forskningsnätverk inom Folktandvården Skåne. Jag tror på samarbeten, och därför ser jag också vikten av goda relationer med andra aktörer både i närområdet och i resten av landet. Det är genom samarbeten vi tillsammans bidrar till en bättre munhälsa, både på kort och på längre sikt, säger Henrik Jansson.

Folktandvården Skåne erbjuder specialisttandvård i Malmö, Lund, Helsingborg och Kristianstad inom endodonti, oral protetik, orofacial medicin, ortodonti, parodontologi samt pedodonti.

Henrik Jansson började sin yrkesbana som tandläkare 1996. Han har främst varit verksam på odontologiska fakulteten, Malmö Universitet och Jönköping University. Dessutom har Henrik Jansson flerårig erfarenhet av specialisttandvård inom ämnesområdet parodontologi i Sverige och Norge.

Henrik Jansson tillträder som chef för Specialisttandvård och Forskning på Folktandvården Skåne den 1 januari 2022.

Källa: Folktandvården Skåne

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev