Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Henry Schein donerar hälsovårdsprodukter för att stödja Special Olympics Healthy Athletes®-screeningar vid Special Olympics World Games Berlin 2023

Med denna donation främjar företaget välbefinnande och hälsoutbildning för idrottare med intellektuella funktionsnedsättningar runt om i världen.

Henry Schein, Inc. – världens största leverantör av hälsovårdslösningar till tandläkare och läkare med egna mottagningar – kommer att stödja Special Olympics Healthy Athletes®-screeningar vid Special Olympics World Games, som äger rum 17:e till 25:e juni 2023 i Berlin, Tyskland, genom att donera en rad produkter för oral hälsa och medicinska produkter som är essentiella för övergripande hälsa och välbefinnande. Healthy Athletes-programmet erbjuder hälsoscreening och utbildning till deltagande Special Olympics-idrottare med målet att främja valet av hälsosamma livsstilar och identifiera problem som kan kräva ytterligare uppföljningsvård.

Henry Schein har sedan 2018 stöttat Special Olympics och donerat viktiga hälsovårdsprodukter för att stödja program i USA, Kanada, Tyskland, Israel, Jamaica och Storbritannien. Genom detta partnerskap har företaget utsetts till en Special Olympics-hälsovårdsleverantör.

Enligt Special Olympics, en organisation som erkänns av Internationella olympiska kommittén, tillhör människor med intellektuella funktionsnedsättningar ofta den grupp av befolkningen som är mest medicinskt sårbar i de olika länderna, trots akuta behov och högre hälsorisker.

”Tack vare vårt långsiktiga partnerskap med Henry Schein och företagets kontinuerliga bidrag av hälsovårdsprodukter till vårt Healthy Athletes-program, har vi kunnat stärka vår förmåga att tillhandahålla de högkvalitativa hälsoscreeningar som våra idrottare behöver samtidigt som vi uppmärksammar de hälsoproblem som människor med intellektuella funktionsnedsättningar drabbas av”, säger Annemarie Hill, Special Olympics Senior Vice President, Global Health Operations. ”Henry Schein och Special Olympics delar tron att alla människor förtjänar hälsovård av hög kvalitet oavsett deras olikheter.”

Henry Scheins donationer kommer att användas under Special Olympic World Games för screeningar i fem av Healthy Athletes-grenarna, inklusive ”Special Smiles”, som förser idrottare med omfattande munhälsoinformation, gratis tandundersökningar, instruktioner om korrekt borstnings- och tandtrådsteknik och vid behov en remiss till en tandläkare hemma som är utbildad för att behandla personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Henry Scheins donationer stöder även Fit Feet (fotvård), FUNFitness (fysioterapi), Health Promotion (hälsofrämjande, förebyggande och kost) och Strong Minds (emotionell hälsa).

”Att främja jämlikhet i hälsa och utöka tillgången till vård för de behövande överensstämmer med vår tro på kraften i välbefinnande, förebyggande, behandling och utbildning,” säger Jennifer Kim Field, Chief Sustainability Officer på Henry Schein. ”Vi tror att övergripande hälsa och munhälsa är nära förknippade. Eftersom vi vet att personer med intellektuella funktionsnedsättningar ofta är utsatta för högre risk vad gäller ytterligare hälsobegränsningar är vi övertygade om att detta program tillhandahåller bekväm tillgång till optimal hälsovård. Vi är hedrade över att återigen gå med i Special Olympics och stödja ett program som gör det möjligt för vårdpersonal att hjälpa idrottare med intellektuella funktionsnedsättningar på vägen mot ett liv med god allmän hälsa.”

Sedan starten 1997 har Healthy Athletes genomfört mer än två miljoner kostnadsfria hälsoundersökningar och utbildat över 300 000 människor som arbetar inom vården, kliniska frivilliga och studenter när det gäller att använda anpassade screeningprotokoll och kommunicera effektivt med personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Dessa utbildningar hjälper också till att bygga upp sjukvårdens kapacitet att tillgodose behoven hos personer med intellektuella funktionsnedsättningar utanför Special Olympics-evenemang, eftersom leverantörer tar med sig dessa färdigheter tillbaka till sina mottagningar och tillhandahåller hälsovård av högre kvalitet till personer med intellektuella funktionsnedsättningar – inte bara Special Olympics Olympiska idrottare – i deras respektive samhällen.

Donationerna till Special Olympics Healthy Athletes är ett initiativ från Henry Schein Cares, företagets globala program för socialt ansvar.

Om Henry Schein Cares

Henry Schein Cares står på fem pelare: att ge Team Schein möjlighet att nå sin potential, främja jämlikhet i hälsa och utöka tillgången till vård i samhällen med bristande försörjning inom detta område, påskynda miljömässig hållbarhet, stärka och diversifiera vår leveranskedja och upprätthålla en stark etisk styrning. Henry Schein Cares stödjer vårdlösningar med fokus på fyra huvudområden:

  1. Välbefinnande, behandling, förebyggande och utbildning
  2. Kapacitetsuppbyggnad
  3. Beredskap och katastrofinsatser
  4. Förstärkning av hälso- och sjukvårdssystemet

Henry Schein Cares vision ”doing well by doing good” är ändamålsdriven och har sina rötter i ett djupt engagemang för socialt ansvar och filosofin om upplyst egenintresse som förespråkades av Benjamin Franklin. Vårt åtagande att behålla långvarig ekonomisk framgång och samtidigt skapa gemensamma värden för samhället uppnås genom arbetet på Henry Schein Cares samt genom vår intressentmodell som involverar alla fem beståndsdelar i vårt ramverk för framgång. Besök webbplatsen www.henryschein.com/corporatecitizenship för att få reda på mer om hur vi gör skillnad. 

Om Henry Schein, Inc.

Henry Schein, Inc. (Nasdaq: HSIC) är ett företag som genom sitt stora nätverk och sin tekniska kompetens erbjuder lösningar både för hälso- och sjukvårdspersonal. Med mer än 22 000 Team Schein-medlemmar från hela världen säljer företagets nätverk av betrodda rådgivare mer än 300 välrenommerade lösningar som hjälper över 1 miljon kunder att lyckas med sina affärer och kliniska resultat. Vårt företags verksamhet med klinik-, teknik- och leveranslösningar hjälper både tandläkare och läkare att arbeta än mer effektivt för att på så sätt kunna erbjuda en mer kvalitativ vård. Dessa lösningar är också tillgängliga för tandtekniker, statliga och institutionella hälsovårdskliniker, såväl som andra alternativa vårdställen.

Henry Schein verkar genom ett centraliserat och automatiserat distributionsnätverk, med ett urval av över 300 000 märkesvaror och Henry Scheins egna varumärken i våra distributionscenter. Henry Schein är ett FORTUNE 500 Company och en medlem av S&P 500® index, har sitt huvudkontor i Melville, NY samt verksamhet eller dotterbolag i ytterligare 32 länder och territorier. Företagets försäljning nådde 12,6 miljarder dollar 2022 och har vuxit med en sammansatt årlig takt på cirka 12,1 procent sedan Henry Schein blev ett aktiebolag i 1995.

För mer information, besök Henry Schein på www.henryschein.com, Facebook.com/HenrySchein, Instagram.com/HenrySchein, and Twitter.com/HenrySchein.

Om Special Olympics International

Special Olympics grundades 1968 och är en global rörelse för att stoppa diskriminering av personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Vi främjar acceptans av alla människor genom kraften i sport och programmering inom utbildning, hälsa och ledarskap. Med mer än sex miljoner idrottare och Unified Sports-partners och en miljon tränare och frivilliga i över 200 ackrediterade program, erbjuder Special Olympics mer än 30 idrottsgrenar av olympisk typ och över 100 000 spel och tävlingar varje år. Kontakta oss: Twitter, Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn och vår blogg på Medium. Läs mer på www.SpecialOlympics.org

Källa: Henry Schein

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev