Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Henry Scheins Practice Pink-program för att stödja den globala kampen mot cancer firar 15-årsjubileum

Sedan starten har Practice Pink samlat in mer än 1,7 miljoner US-dollar till forskning om cancer, förebyggande arbete och medvetenhet.

Företaget Henry Schein, där Cliniclands i Trelleborg är ett dotterbolag, tillkännager 15-årsdagen för sitt Practice Pink®-program som hjälper ideella organisationer som engagerar sig för att bekämpa cancer. Practice Pink är ett globalt initiativ från Henry Schein Cares, vilket är företagets program för samhällsansvar (CSR).

Genom Practice Pink hjälper Henry Schein, tillsammans med icke-statliga organisationer och leverantörspartners i hela Nordamerika och Europa, tandvårds- och medicinvårdspersonal att uppmärksamma stödet för behandling av bröstcancer och andra cancerformer. De erbjuder kunder ett utbud av rosa produkter, till exempel hälsovårdsprodukter, hjälputrustning och kläder. Fram till idag har Henry Schein samlat över 1,7 miljoner dollar till Practice Pink.

”Vi på Henry Schein förbinder oss att samordna våra styrkor som företag med samhällsbehov för att öka den globala hälsan, och utveckla offentligt-privata samarbeten för att ge vård för behövande” säger Stanley M. Bergman, styrelseordförande och VD på Henry Schein.

”Tillsammans med våra högt värderade leverantörspartners och kunder hjälper vi tillsammans till att stödja ansträngningarna att främja en tidig upptäckt av cancer, förbättra tillgången på behandling och framsteg i cancerforskning och det förebyggande arbetet.”

Practice Pink i Sverige

Cliniclands, ett Henry Schein-företag, stöder kampen mot cancer genom företagets Practice Pink™-program, som pågår från 1 oktober till 30 november 2021.

”Eftersom cancer påverkar oss alla på ett eller annat sätt, gläder det oss att vi genom Practice Pink och som ett team på Cliniclands kommer närmare vårt gemensamma mål att uppnå en cancerfri värld,” säger Malin Bornschein, VD för Cliniclands.

Om Henry Schein Cares

Henry Schein Cares bygger på fem stödpelare: att ge Schein-teamet möjlighet att nå sin potential, att främja jämlikhet på hälsoområdet och utöka tillgång till vård globalt, att påskynda miljömässig hållbarhet, att förstärka och diversifiera vår leveranskedja, och att bevara etisk mångfald. Henry Schein Cares stödjer vårdlösningar med fokus på fyra huvudområden: (1) välbefinnande, behandling, förebyggande och utbildning, (2) kapacitetsuppbyggnad, (3) beredskap och katastrofinsatser, (4) förstärkning av hälso- och sjukvårdssystemet.

Henry Schein Cares vision “doing well by doing good” är ändamålsdriven och har sina rötter i ett djupt engagemang för socialt ansvar och filosofin om upplyst egenintresse som förespråkades av Benjamin Franklin. Vårt åtagande att uppehålla långvarig ekonomisk framgång och samtidigt skapa gemensamma värden för samhället uppnås genom arbetet på Henry Schein Cares samt genom vår intressentmodell som involverar alla fem beståndsdelar i vår framgångsmosaik. Besök webbplatsen www.henryschein.com/corporatecitizenship för att få reda på mer om hur vi gör skillnad.

Om Henry Schein och Cliniclands

Cliniclands är en innovativ distributör som betjänar kliniker runt om i Sverige, Danmark och Norge. Cliniclands är baserat i Trelleborg och erbjuder ett brett utbud av förbrukningsvaror, implantat, protetik och ortodontilösningar samt kontorsmaterial för tandvården. Sedan 2019 är Cliniclands en del av Henry Schein, Inc. (Nasdaq: HSIC), ett företag som genom sitt stora nätverk och sin tekniska kompetens erbjuder lösningar både för hälso- och sjukvårdspersonal.

Med en global närvaro på cirka 21 000 teammedlemmar i Schein-gruppen förser Henry Schein mer än 1 miljon kunder med mer än 300 värdeskapande lösningar som förbättrar operativ framgång och kliniska resultat. Vår verksamhet med klinik-, teknik- och leveranslösningar hjälper både tandläkare och läkare att arbeta än mer effektivt för att på så sätt kunna erbjuda en mer kvalitativ vård. Dessa lösningar är också tillgängliga för tandtekniker, medicinska laboratorier, statliga och institutionella hälsovårdskliniker, såväl som andra alternativa vårdställen.

Företaget verkar genom ett centraliserat och automatiserat distributionsnät med ett urval av mer än 120 000 märkesprodukter samt Henry Scheins egna produktsortiment. Utöver det finns ytterligare mer än 180 000 produkter i specialsortimentet. Henry Schein är ett FORTUNE 500-företag och en medlem av S&P 500® index, har sitt huvudkontor i Melville, NY samt verksamhet eller dotterbolag i ytterligare 32 länder och territorier.

För mer information, besök Henry Schein på www.henryschein.com och www.cliniclands.se.

Källa: Henry Schein och Cliniclands

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev