Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

22 december 2009

Högt kreditbetyg till tandläkare

Vart femte tandvårdsaktiebolag ligger i topp när det gäller kreditvärdighet. Det visar unika siffror från kredit- och affärsinformationsföretaget Soliditet. Däremot har branschen som helhet blivit något sämre på att betala sina fakturor i tid.

Varje dag sammanställer kredit- och affärsinformationsföretaget Soliditet  ekonomisk information som vägs samman i ett samlat omdöme, en kreditrating.

DentalMagazinet bad Soliditet undersöka hur tandvårdsbolag ligger jämfört med svenska aktiebolag i genomsnitt. Resultatet är mycket smickrande för branschen.

Av Sveriges samtliga aktiebolag når 9 procent upp till toppbetyget AAA. Men i dentalbranschen är resultatet betydligt bättre – hela 18 procent av aktiebolagen får toppbetyget.

– Det är ett anmärkningsvärt bra resultat, säger Jonas Åkerman, vice vd på Soliditet. Betyget tyder på starka bokslut och visar att dentalbranschen har hög kreditvärdighet.

Dessutom sammanställer Soliditet fakturainformation från Sveriges leverantörer. Uppgifterna sammanförs till ett Betalningsindex, som visar hur enskilda företag och branscher sköter sina betalningar.

Det visar att  dentalbranschen som helhet har blivit sämre på att sköta sina betalningstider. Soliditet har jämfört antalet ”sena betalare” i oktober 2008 mer oktober 2009. Med ”sen betalare” menas företag som betalar sina fakturor senare än tre dagar efter förfallodatum.

År 2008 var det 40 procent av tandvårdsaktiebolagen som var sena betalare, förra året hade andelen ökat till 45 procent.

Vad ökningen beror på framgår inte av statistiken. Men Soliditets Betalningsindex för hela landet visar att det framför allt är den offentliga sektorn som blivit sämre på att betala i tid.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev