Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

tandpriskollen

24 juni 2023

Informationsinsats för att stärka patienter i tandvården

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket ska genomföra en informationsinsats för att stärka tandvårdens patienter. Detta ska ge patienter större möjlighet att ställa krav och göra välgrundade val inom tandvårdssystemet.

Socialminister Jakob Forssmed

– En väl informerad patient kan göra bättre val för sig själv och även ifrågasätta om de upplever att vårdgivare inte följer regelverk. Det är viktigt för att stärka tandvårdens patienter och kontrollen inom vården, säger socialminister Jakob Forssmed.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) ska genomföra informationsinsatsen för att öka patienters kunskap om tandvårdens skyldigheter och tandvårdspatienters rättigheter.

– Undersökningar visar att tandvårdens patienter inte upplever att tandvården ger tillräckligt med information om exempelvis behandlingsalternativ och priser.  Därutöver finns en bristande kännedom om det statliga tandvårdsstödet och få patienter känner till den prisjämförelse som man kan göra på sajten Tandpriskollen.se. Därför är det viktigt att öka kunskaperna om detta så att man kan göra informerade val, säger Jakob Forssmed.

Patienters förmåga att göra välgrundade val ska öka genom att informera om tandpriskollen, tandvårdens referenspris samt vårdgivarnas prissättning.

Källa: Social­departementet

Uppdrag att genomföra en informationsinsats för att stärka tandvårdens patienter

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev