Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Partnersamarbete

Ortodonti

15 januari 2023

Interdisciplinärt perspektiv på ortodonti och estetik

Att ortodonti och estetik är aktuella områden behöver väl knappast påpekas. Den tekniska utvecklingen – samt inte minst patienternas efterfrågan – gör att många allmäntandläkare intresserar sig för ortodonti. Patienter söker för smärta och funktionsstörningar i käksystemet och för att få ett vackrare leende. För morgondagens patienter är estetik och funktion två sidor av samma mynt.

Men vad händer egentligen i mun och med käke när vi tandreglerar? För att få svar på det krävs ett interdisciplinärt perspektiv. De två rumänska kursgivarna Roxana Petcu, ortodontist och Dan Lazar, DDS och protetiker är specialiserade på just detta. I mars kommer de till Sverige för att ge kursen ”Full workflow in an interdisciplinary rehabilitation: From function to aesthetics” för SACD.

Käkens fysiologi

Roxana och Dan föreläser bland annat om käkens fysiologi. Det blir en genomgång av olika tekniker och möjliga behandlingsalternativ, som både ortodontister och allmäntandläkare har nytta av. Och det är en kurs för hela teamet, förklarar tandläkare Anna Pettersson, president för SACD:

– Det bästa för patienten för ett långsiktigt behandlingsresultat, är ett interdisciplinärt samarbete och rätt diagnostisering initialt. Det så viktigt att förstå vad som verkligen händer vid tandreglering.

Dan Lazar utbildar kursdeltagare i den egna akademin Lazar Learning.

Östeuropeiska genier

Med Dan och Roxana fortsätter SACD trenden med unga kommande östeuropeiska föreläsare. Tidigare har namn som Lukasz Lassmann, Polen, Miladinov Milos, Rumänien och Florin Cofar, Rumänien gjort succé. I höst föreläser den ukrainske tandläkaren Nazariy Mykhaylyuk.

– Vi har verkligen goda erfarenheter av de nya östeuropeiska tandläkarna som är otroligt begåvade och precisa. De påminner ibland om östeuropeiska schackspelare i mästarklass, säger Mathias Ahl, Past President för SACD.

– De är mycket tekniskt inriktade och förstår hur man använder tekniken fullt ut. Och det märks på de presentationer de gör. Man bara häpnar när man ser det. De visualiserar det de vill nå ut med på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid.

 

SACD VÅRKURS 2023

Full workflow in an interdisciplinary rehabilitation:
From function to aesthetics.

Kursgivare är Roxana Petcu, ortodontist och Dan Lazar, DDS och protetiker, bägge från Rumänien.

Sponsrade föreläsningar av tandläkare Johan Hagman och Cecilia Ömo.

På Jacy´z Hotel & Resort, Göteborg 16–18 mars.

SACD – Swedish Academy of Cosmetic Dentistry – arrangerar vidareutbildning i estetisk tandvård sedan 2002. Kurserna är öppna för alla inom tandvården.

Lär mer om kursen!

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev