Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Internationella Munhälsodagen

Den 20 mars är det Internationella Munhälsodagen som firas globalt. Sveriges Tandläkarförbund har samlat en panel som ska diskutera hur man bäst sköter om sina tänder, hur ”Matchecken” fungerar – en helt ny app för sockermärkning samt reda ut hur en bra sockerkonsumtion kan se ut.

I Sverige uppmärksammar vi Internationella Munhälsodagen genom en paneldiskussion där vi bland annat diskuterar hur man gör för att få en bättre munhälsa och hur en individuell plan kan se ut. Ordförande i förbundets riksförening Tandläkare Egen Verksamhet och klinikchef Patrik Andrén kommer kommentera World Oral Federations, FDI råd för bättre munhälsa. Efter det ska panelen i studion diskutera en helt ny app för sockermärkning ”Matchecken”.

Panelen består av Patrik Andrén, Ann Fernholm och Mattias Andersson.


Appen ”Matchecken” är framtagen av grundarna till projektet Sockerchecken Pigge Werkelin samt VD:n för Sockerchecken Mattias Andersson i samarbete med forskaren och författaren Ann Fernholm. Ann Fernholm är bland annat känd för sina böcker om socker.

Bakgrund till Munhälsodagen: FDI är tandläkarnas globala samarbetsorganisation. FDI är arrangör för den globala kampanjen World Oral Health Day (Internationella Munhälsodagen) som uppmärksammas i ett tjugotal länder genom olika aktiviteter. Syftet är att lyfta vikten av att ha en god hälsa samt hur man uppnår det. Kampanjen ”Internationella Munhälsodagen” instiftade av FDI 2008 och arrangeras årligen. I Sverige är det Sveriges Tandläkarförbund som genomför det svenska deltagandet.

Källa: Sveriges Tandläkarförbund

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev