Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

2 oktober 2014

IPS e.max Press Multi: Polykromatisk puck avsedd för pressteknik

Produktnyhet: En ny innovativ puck gör det nu möjligt att framställa högestetiska restaurationer med naturlig färgskiftning i endast en presscykel.

IPS e.max Press Multi är den första polykromatiska pucken som finns tillgänglig för pressteknik. Pucken är avsedd att användas till framställning av monolitiska anteriora och posteriora kronor samt fasader med en naturlig färgskiftning hela vägen från dentin till incisala skäret. Med denna puck kommer det tidskrävande skiktningsarbetet att försvinna, samtidigt som de höga kraven på estetik och effektivitet uppfylls.

De polykromatiska restaurationerna tillverkas med en innovativ och avancerad framställningsteknik, som har patenterats av tillverkaren Ivoclar Vivadent. Restaurationerna pressas och glaseras sedan effektivt med nya tillbehörskomponenter i de intuitivt manövrerbara pressugnarna EP 3010 och EP 5010. Om man så önskar, kan restaurationerna karaktäriseras / glaseras med de koordinerade IPS e.max Ceram materialen.

Liksom de enfärgade IPS e.max Press puckarna, är även den nya Multi-pucken framställd av den kliniskt beprövade litiumdisilikatglas-keramen, vars böjhållfasthet uppgår till 400 MPa.

IPS e.max Press Multi.jpg

IPS e.max Press Multi-pucken finns tillgänglig i en storlek och i nio populära A-D färger samt i en Bleach-färg. Puckarna finns tillgängliga på marknaden från och med Swedental 2014.

 

IPS e.max® and Programat® är registrerade varumärken hos Ivoclar Vivadent AG.

 

Källa: Ivoclar Vivadent

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev