Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

Samarbete

30 maj 2024

Ivoclar och 3D-printingsexperten SprintRay inleder samarbete

Ledare inom dentalmaterial och 3D-printinglösningar tillkännager samarbete. Ivoclar Group och SprintRay har just meddelat ett samarbete som förenar en stor tillverkare av dentalmaterial med ett ledande företag inom 3D-printing.

Ivoclar Group är en global ledare inom integrerade lösningar för högkvalitativa dentala applikationer med en omfattande produkt- och systemportfölj
för tandläkare, tandtekniker och tandhygienister. I april i år tillkännagav tillverkaren sitt partnerskap med SprintRay, ett amerikanskt teknikföretag som utvecklar helhetslösningar för 3D-printing för tandläkarpraktiker och laboratorier.

”Vi är mycket glada över att samarbeta med SprintRay – en likvärdig partner med vilken vi vill sätta nya standarder tillsammans. Våra företags filosofier kompletterar varandra perfekt och vi strävar efter att ge våra kunder bästa möjliga stöd i deras dagliga arbete”, säger Markus Heinz, VD för Ivoclar Group.

Dr Amir Mansouri, VD och medgrundare av SprintRay, tillägger,

”Ivoclar och SprintRay har båda omfattande intern dentalkompetens. Vårt mål är att verkligen förstå våra kunders problem och behov för att kunna erbjuda optimalt samordnade lösningar. Med Ivoclar är vi glada att ha en av dentalindustrins ledande materialtillverkare vid vår sida.”

 

Med digitala teknologier och processer som ständigt driver förändringar inom tandvårdsbranschen har framsteg inom 3D-printing och material en stor inverkan på hur tandvårdspersonal arbetar. Med förbättrat kundstöd som en drivande faktor har Ivoclar Group ingått det nya partnerskapet med SprintRay.

Genom detta partnerskap kommer synergier och expertis från båda företagen att samordnas, vilket möjliggör för deras kunder att optimalt kombinera toppmoderna lösningar för 3D-printing med högkvalitativa material.

Mer att vänta
Med tillkännagivandet av partnerskapet avslöjar Ivoclar och SprintRay också att fler innovationer kan förväntas redan i höst.

Vill du veta mer om SprintRay?
Besök oss >>

Vill du lära dig mer om SprintRays helhetslösningar för digitala arbetsflöden?
Begär en demo >>

 

Källa: SprintRay

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev