Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

22 mars 2017

Ivoclar Vivadent är med och formar framtiden för den digitala protetiken

Ivoclar Digital är namnet på en digital produktportfölj med tillhörande digitala processer för tandtekniska laboratorier och tandläkarpraktiker.

Ivoclar Digital är det nya varumärket från Ivoclar Vivadent. Det erbjuder en omfattande portfölj av CAD/CAM-produkter för både tandtekniska laboratorier och tandläkarpraktiker: material, fräsmaskiner samt support och service. Den egna utvecklingen av material och digitala processer samt ett nära samarbete med skanningpartners, särskilt skanning- och mjukvaruleverantören 3Shape säkerställer optimerad anslutning, mer komfort och högre produktivitet.


Ivoclar Digital: omfattande serie av produkter för digitalt arbetsflöde på tandteknikerlabbet och tandläkarpraktiken

Den ökade digitaliseringen av de dentala arbetsmomenten kräver att alla komponenter som används i arbetet är optimalt koordinerade. Därför har Ivoclar Vivadent utökat sin mångåriga material- och bearbetningskompetens till att täcka hela den digitala processkedjan. Det nya varumärket “Ivoclar Digital” presenterades för första gången på IDS 2017. “Detta är en naturlig vidareutveckling, då vi har samlat på oss en avsevärd know-how inom området för digitalt processade material genom produkter som IPS e.max”, förklarar CEO Robert Ganley, lanseringen. “Nu har denna kunskap klivit in i utvecklingen av fräs- och slipmaskiner, support och service så att tandtekniker och tandläkare får möjlighet att arbeta effektivare. Maskinerna är designade för att ge förutsägbara och estetiska resultat.”

Material
Ivoclar Vivadents omfattande serie innehåller estetiska och toppmoderna CAD/CAM-material till fast, avtagbar och implantatunderstödd protetik. Följande nya produkter har tillkommit:

– IPS e.max-systemet har kompletterats med ett användbart ZirCAD-block och en serie med diskar.
– IPS e.max ZirCAD Multi-diskar gör det möjligt att framställa zirkoniaoxid-restaurationer med en polykromatisk färgökning.
– Med de tandfärgade SR Vivodent CAD-diskarna och det gingivafärgade IvoBase CAD protesbasmaterialet, finns komponenterna för digital framställning av proteser.
– Med lanseringen av Viteo-titanbas erbjuder Ivoclar Digital-serien en titanbondingsbas speciellt framställd för keramer.

Fräs- och slipmaskiner
Fyra nya digitala fräs- och slipmaskiner kommer att introduceras under namnet PrograMill. Dessa högteknologiska maskiner kommer att sätta ny standard inom dental CAD/CAM-teknik. Tandtekniker och tandläkare kommer att kunna producera dentala restaurationer snabbt och enkelt. Förutom PrograMill-maskinerna PM3, PM5 och PM7 för dentala labb, kommer Ivoclar Vivadent erbjuda PrograMill One, en kompakt fräsenhet speciellt utvecklad med tanke på små laboratorier och tandläkarpraktiker.

Skanner/CAD
Serien med exklusiva skanners från 3Shape, som D1000 och D2000, har utökats med nya 3Shape E serien som består av tre instegsmaskiner (E1, E2, och E3). Högeffektiv skanningsteknik tillsammans med mjukvaran “Dental Designer” bildar ett kraftfullt paket. Ivoclar Digitals exklusivt utvecklade mjukvaru-add-ons (Digital Press Design, Digital Denture) förbättrar arbetsprocessens tillförlitlighet och effektivitet för de heldigitaliserade arbetsmomenten. Alla skanners samt mjukvaran från 3Shape är optimerade till Ivoclar Digital-systemet.

Support & service
Ivoclar Digitals erbjudande rundas av med Service+, en dental outsourcing partner. Service+ hjälper tandtekniska laboratorier med inträdet i CAD/CAM-världen, genom att ta sig an design- och produktionsordrar och ge de tandtekniska laboratorierna tillgång till en större bredd av material och indikationer. På så sätt får laboratorierna fördelar som högre produktivitet och ännu större flexibilitet vid val av lämpligt tillverkningssätt.

Effektivitet och estetik
Under utvecklingen av material och processer inom Ivoclar Digital lades särskild vikt på estetik och enkel hantering – från materialval till restaurationens design och framställning. “Med det omfattande utbudet av ”byggstenar” som bildar Ivoclar Digital kommer vi förse våra användare med de verktyg som behövs för att bearbeta våra högkvalitativa dentala material professionellt och på högsta nivå”, säger Robert Ganley, och sammanfattar Ivoclar Vivadents intentioner.

Förvärv och investering
Digitala processer kräver mjukvara med perfekt koordinerad funktion och gränssnitt. Därför har Ivoclar Vivadent nyligen förvärvat Dental Softworks. Under många år har bolaget varit en viktig utvecklingspartner åt Ivoclar Vivadent inom CAM-området. Förvärvet förväntas bidra till ett ännu närmare samarbete inom utveckling av material och utrustning. Dental Softworks kommer att fortsätta sitt arbete under samma namn och ledning.

Ivoclar Vivadent har även skaffat sig ägarandel i det schweiziska start-up-företaget Kapanu AG. Detta bolag specialiserar sig på applicering av ”Augmented Reality technology, AR” för estetisk och restaurativ tandvård. Kapanu och Ivoclar Vivadent arbetar med att utveckla digitala dental applikationer, som kommer sammankoppla den reella världen med den digitala. En första inblick visades i Ivoclar Vivadents monter under IDS 2017.

IPS e.max®, SR Vivodent® och IvoBase® är registrerade varumärken från Ivoclar Vivadent AG.
För mer information kontakta:

Ivoclar Vivadent AB
Dalvägen 14
169 56 Solna
Tel. 08-514 93 930

 

Källa: Ivoclar Vivadent

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev