Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ivoclar Vivadent introducerar en ny generation av Programat-ugnar med smarta egenskaper

I över 40 år har Ivoclar Vivadent legat i framkant när det gäller innovationer för dentala ugnar och är en global marknadsledare för detta segment. Nu växer framgångssagan ytterligare genom lanseringen av Programat-seriens andra generation – med modernare, intuitivare och smartare ugnsdesign. För att markera lanseringsstarten för den nya generationen kommer Ivoclar Vivadent att erbjuda någonting ”extra” till de första 100 förbeställningarna.


Ett grafiskt user-interface (GUI) har anpassats och förbättrats för att kunna matcha användarnas önskemål så de dagliga applikationerna blir enklare att använda.

Ivoclar Vivadent är en av de världsledande leverantörerna av integrerade lösningar av högkvalitativa dentala applikationer och erbjuder ett omfattande sortiment av produkter och system för tandläkare och tandtekniker. Nu visar bolaget åter sin innovativa styrka genom lanseringen av den nya generationen av Programat bränn- och pressugnar. Dessa ugnar uppvisar väldesignade lösningar som optimerar beprövade egenskaper, som den infraröda teknologin (IRT), helautomatiserad pressfunktion (FPF) och digital färgassistent (DSA). Dessutom är mjukvaran förbättrad med smarta egenskaper som gör det dagliga arbetet på dentallaboratoriet effektivare.

Modern, intuitiv, smart: Programatserien imponerar med nya detaljer
Den nya generationens Programat press- och brännugnar ser modernare ut och tack vare den ergonomiska utformningen är de ännu bekvämare än tidigare att arbeta med. Ett nytt färg- och designkoncept hjälper den nya Programat-generationen att smälta in i det moderna dentallaboratoriets omgivning. Dessutom har avkylningsbordet utformats så att det ger mer utrymme och bättre avkylningsområden. Med det nya membranförsedda tangentbordet och den välkända touchscreen-displayen går det enkelt och snabbt att arbeta med ugnen. Ett grafiskt user-interface (GUI) har anpassats och förbättrats för att kunna matcha användarnas önskemål och säkerställer ännu enklare användning av de dagliga applikationerna. Nya symboler och tydliga ikoner ger en enkel och intuitiv användning som gör hanteringen av ugnen ännu lättare och arbetsprocessen effektivare.

Mer än att bara ”bränna”: Programat med IoT-uppkoppling
Andra generationens Programat-serie är designad för att göra mer än att bränna. På samma sätt som sin föregångare fungerar den som en smart dentalassistent till tandteknikern. Tack vare IoT-uppkopplingen (Internet of Things) får användaren ytterligare fördelar. Användarna får möjlighet att registrera sin apparat genom Ivoclar Vivadents kundportal och därigenom kostnadsfritt prenumerera på en månatlig ”rapport” som ger sammanfattande information om hur ugnen använts. Med denna hjälp kan användarna optimera till exempel ugnens driftstid och arbete på tandteknikerlaboratoriet. Dessutom tillhandahåller rapporten information om potentiella felkällor och underlättar underhållet och reparationsarbetet samt förbättrar ugnens processäkerhet.

Förbeställningserbjudande finns till er som beställer snabbt
Det går att förbeställa ugnarna till den nya Programat-generationen redan nu, för leverans i juni 2021. De första 100 förbeställningarna kommer att gratis erhålla vakuumpump som bonus. Detta gäller VP3 pumpen för P310 G2 modellen och VP5 pumpen för de övriga av andra generationens modeller. Samtliga vakuumpumpar är speciellt utformade för Ivoclar Vivadents press- och brännugnar och uppvisar hög pumpkapacitet, modern design och är tystgående.

Varianter på den nya Programat-serien
Programat brännugnar är smarta specialister för högkvalitativa brännresultat. De kommer att finnas tillgängliga i tre versioner: P710 G2, P510 G2 och P310 G2. Programat pressugnar är stabila partners för smart pressarbete. De kommer att erbjudas i två versioner: EP 5010 G2 och EP 3010 G2.

Källa:Ivoclar Vivadent

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev