Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ivotion Denture System revolutionerar framställningen av avtagbar protetik

Med Ivotion Denture System, har Ivoclar Vivadent skapat en hel produktionskedja för digital framställning av avtagbara proteser. I systemlösningen kombineras koordinerade komponenter med högkvalitativa material och perfekt teknologi. Med den unika CAD/CAM disken Ivotion, som är systemets hjärta, kan man framställa monolitiska proteser i en fräsprocedur.

Ivotion Denture System är ett komplett arbetsflöde för digital framställning av högkvalitativa avtagbara proteser. Det är symbiosen av djup kunskap inom arbetet med avtagbar protetik, högkvalitativa material och smart digital teknologi, som gör Ivotion Denture System så speciellt. Systemkonceptet tillsammans med den nya monolitiska disken, Ivotion, revolutionerar produktionen av avtagbara protester med ett väldefinierat arbetsflöde – från patientkonsultationen (IvoSmile), kliniskt arbete, intuitiv CAD design (3Shape) till monolitisk framställning (Ivotion) och frästeknik (PrograMill), till eftervård. Detta välsynkroniserade arbetsflöde ger snabba, tillförlitliga och jämna resultat.

Allt kretsar runt Ivotion
Huvudfokus på Ivotion Denture system är en innovativ disk – Ivotion. Det är en två-färgad CAD/CAM disk, som används för monolitisk framställning av helproteser. En disk – två material: I Ivotion kombineras ett välbeprövat dentalmaterial med högkvalitativt dentalt protesbasmaterial. Det inre området på disken är försett med Shell Geometry, som är Ivotions hjärta. Shell Geometry är en data-baserad, tredimensionell tand och dentalbågs-geometri, som bygger på en mängd verkliga patientsituationer. Den definierar övergångsområdet mellan tand och protesbasmaterial. För framställning i 3Shape Dental System, finns tandbibliotek med tandprover, arbetsverktyg och ny gingiva-design tillgängliga – allt bygger på de beprövade principerna för avtagbar protetik. Detta gör det möjligt att individuellt anpassa proteserna efter patienternas önskningar.


En disk – två material: Ivotion kombinerar ett beprövat dentalmaterial med ett högkvalitativt basmaterial

En disk. En fräsprocess. En protes.
Efter att designen har skapats, fräses protesen monolitiskt från en enda disk – Ivotion. Protesen skapas i en snabb oavbruten fräsprocess. Detta är nyckeln till den otroliga effektiviteten; patientspecifik monolitisk helprotes från en enda disk. Tack vare Ivotion och de intelligenta strategierna, behövs knappas några manuella arbetssteg – den frästa protesen behöver bara poleras. Det gör Ivotion Denture System snabbt och effektivt.

Kraftfull för praktik, tandtekniker och patient
Med Ivotion Denture System, fortsätter Ivoclar Vivadent sin framgångssaga inom protetiken och etablerar sig inom digital framställning.

Med Ivotion Denture System har avtagbar protetik förändras för alltid. Tandläkare, tandtekniker och patienter kan dra nytta av de mervärden som digitala processer ger, kombinerat med erfarenhet från årtionden av arbete med avtagbar protetik – digitalt, smart och effektivt.

Källa: Ivoclar Vivadent

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev