Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Partnersamarbete

Behandling

23 november 2020

”Jag får ett bättre resultat och en nöjd patient”

Därför väljer tandläkaren Mia Ramirez att arbeta med MyLunos.
Mia Ramirez har arbetat som tandläkare i över 20 år. När hon förra året skulle starta egen klinik valde hon att börja använda MyLunos för att effektivt kunna rengöra, ta bort tandsten och polera bort missfärgningar från sina patienters tänder.


Mia Ramirez Foto: Magnus Liam Karlsson

– Jag får ett bättre resultat och en nöjd patient när jag använder MyLunos, säger Mia Ramirez.

Mia Ramirez, som är nischad inom kirurgi, har sedan 1997 jobbat med en rad olika instrument för att hålla sina patienters tänder i gott skick. Förra året valde hon att lämna en anställning för att starta en egen klinik i Hjorthagen i Stockholm. När hon startade kliniken, där de erbjuder allt från allmäntandvård till kirurgiska- och estetiska ingrepp, lade hon mycket tid på att studera och köpa in de bästa instrumenten för att kunna utföra sitt arbete så effektivt och bra som möjligt.

– Instrumenten behöver både vara användarvänliga och ergonomiska för den som ska använda dem men samtidigt ge ett bra resultat för patienten, säger Mia Ramirez.

”Kommer åt bättre”

När det kommer till att rengöra tänder, få bort beläggningar, tandsten och missfärgningar föll valet på instrumentet MyLunos från Dürr Dental.

– Jag tog beslutet efter att jag upplevt en demonstration på tandläkarmässan, säger Mia Ramirez och fortsätter:

– Jag hade tidigare jobbat med ett liknande instrument, där man använder tryckluft och pulver för att rengöra och polera, men jag upplever att man kommer åt bättre och att det är lättare att arbeta med MyLunos och framförallt så upplever jag att man får ett bättre resultat, säger hon.

Skonsam behandling

Mia Ramirez patienter, som testat en behandling med MyLunos, är också väldigt positiva.

– De är väldigt nöjda med resultatet men de är också glatt överraskade över att behandlingen känns så skonsam. De upplever ingen smärta och deras besök hos tandläkaren blir mer behagligt.

Vad är det som gör behandlingen så skonsam?

– Pulvret luckrar upp beläggningar vilket gör det enkelt för tandläkaren eller tandhygienisten att ta bort tandsten. Något som många patienter annars upplever som obehagligt eller smärtsamt, säger Mia Ramirez

Trots att Hälsodent bara har varit öppet i drygt ett år så har Mia Ramirez många patienter som hör av sig och vill boka en tid för behandling med MyLunos.

– Efter att ha använt instrumentet i lite mer än ett år kan jag varmt rekommendera andra tandläkare och kliniker att testa. Med MyLunos kan jag ge mina patienter ett bättre resultat och samtidigt erbjuda en skonsam behandling. När patienten väl testat en behandling med MyLunos vill de gärna fortsätta, avslutar Mia Ramirez.

MyLunos – effektiv och användarvänlig

MyLunos är ett komplett system för att ta bort beläggningar, tandsten, plack och missfärgningar. Genom att byta mellan de två olika munstyckena, för subgingival eller supragingival användning, kan du enkelt utföra de olika behandlingarna utan att behöva byta hela instrumentet. Något som gör det enkelt och effektivt för den tandläkare eller tandhygienist som utför behandlingen.

MyLunos, som drivs av tryckluft, används tillsammans med pulver, som finns i fyra olika varianter. Du kan enkelt och smidigt byta ut pulvret genom att ha flera olika pulver-kassetter. Kassetterna finns i fyra olika färger som matchar de fyra olika pulvertyperna som används vid olika behandlingar.

Tack vare den användarvänliga utformningen kan kassetterna bytas ut under pågående behandling.

Fakta Mia Ramirez och Hälsodent

Mia Ramirez har jobbat som tandläkare sedan 1997 och är nischad inom implantat och kirurgi. Under 15 år jobbade hon på Folktandvården men 2019 öppnade hon sin egen klinik Hälsodent.

På Hälsodent erbjuder hon en rad behandlingar allt från allmäntandvård till akut tandvård, implantat, kirurgiska ingrepp och estetiska ingrepp.

Källa: Dürr Dental

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev