Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Johnny Tekin tillträder som VD i Nordentic AB

Styrelsen i Nordentic har utsett Johnny Tekin till ny VD för Nordentic AB, Nordens största kedja av dentallaboratorier med totalt 11 tandtekniska labb, ca 350 anställda och en total omsättning på över 350 miljoner SEK. Johnny tillträder i sin nya roll den 1 mars.

Johnny har 26 års erfarenhet från den nordiska dental- & implantatbranschen och kommer närmast från rollen som vice VD i Nordentic. Johnny började sitt yrkesverksamma liv som tandtekniker och arbetade flera år som labbchef. Hans entreprenöranda och passion för tandteknik i kombination med nya tekniker skapade stor framgång för det egna labbet. När Nordentic grundades var Johnnys labb ett av de första som förvärvades. I Nordentic har Johnny arbetat i ledande befattningar, bl a som marknadsansvarig och som drivande i företagets digitala omvandling med scanning, CAD/CAM-teknologi och 3D-printing.

I rollen som VD för Nordentic kommer Johnny att fortsätta utveckla Nordentics verksamhet med målet att stärka företagets marknadsposition och tekniska ledarskap ytterligare. Nordentics starka position har grundlagts och möjliggjorts under de tre senaste åren genom ett stort förändringsarbete i samarbete med avgående VD, Filip Truedsson, de lokala labbcheferna och övriga medarbetare.

Johnny Tekin
Nordentic har alltid vilat på tre värdegrunder – trygghet, teknik och vilja – och det är på dessa grunder även det fortsatta arbetet vilar.

Vi är mycket glada över att kunna utse Johnny Tekin till ny VD. Han besitter en hög dentalteknisk kompetens och har varit värdefull i de roller han har haft under skapandet av Nordentic. Johnny är en drivande kraft i den innovationsresa Nordentic är i som har placerat Nordentic i teknisk framkant inom dentalteknik, inte bara i Norden utan också i Europa.

Vi vill också tacka Filip Truedsson för hans avgörande insatser i skapandet av Nordentic, såväl i förändringsresan som under den utmanande tvååriga pandemin. Hans arbete har varit mycket uppskattat av såväl kunder och medarbetare, som ägare och styrelsen. Vi är glada för att Filip kommer att fortsatt stödja Nordentics utveckling som styrelseledamot i företaget,” säger Nordentic Styrelseordförande Thomas Berglund.

Källa: Nordentic
<

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev