Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Känn dig säker: Zirkonzahn lämnar 30 års garanti på implantatdistanser och skruvar

Zirkonzahn har implantatdistanser för mer än 140 implantatsystem som omfattas av en 30-årig garanti. Detta inkluderar även implantat som används tillsammans med Zirkonzahns distanser! 100 % tillverkat i Italien från en enda källa, utan kompromisser.

Vid tillverkning av implantatrestaurationer är det särskilt viktigt att arbeta säkert och flexibelt med kontrollerade produkter, för patienternas bästa. Zirkonzahn, ett familjeägt dentalteknikföretag lokaliserat i Sydtyrolen (Italien) och känt för tillverkningen av Prettau® zirkoniumoxid och CAD/CAM-system, har också blivit en av de största tillverkarna av implantatprotetiska komponenter. Från skanningskomponenter till implantatdistanser och tillhörande skruvar – företaget erbjuder ett stort utbud av komponenter som ständigt växer för att ge tekniska och kliniska team ökad flexibilitet vid det analoga och digitala arbetsflödet.

100 % KONTROLLERAT – Allt är egentillverkat
Komponenter tillverkas enligt ISO 13485 MDSAP och direktivet för medicintekniska produkter (93/42/EEG) genom användning av högkvalitativ medicinsk titanlegering (Ti-6Al-4V ELI enligt ASTM F136 och DIN EN ISO 5832-3). Alla komponenter är tillverkade internt med mångsidiga och högteknologiska CNC-maskiner med vrid- och fräskomponenter samt beläggningssystem. Företaget, som är det enda som är involverat i tillverkningsprocessen, övervakar hela processen och tar ansvar för produkternas kvalitet.

100 % SÄKERT – 30 års garanti på implantatdistanser och skruvar

Förutom den lagstadgade garantin lämnar företaget frivilligt upp till 30 års garanti på alla Zirkonzahns implantatdistanser och tillhörande skruvar. Garantin inkluderar uttryckligen även implantat från andra tillverkare som används tillsammans med Zirkonzahns implantatdistanser.

100 % MÅNGSIDIGHET – Arbeta fritt i den analoga och digitala världen
Kallsvetsning? Inte längre: Alla distanser och skruvar finns även med guldplätering. Detta ökar biokompatibiliteten, förbättrar estetiken, förhindrar kallsvetsning och oavsiktlig lossning av skruvarna. Titanbaser kan också anodiseras i olika färger. Alla komponenter finns både som analoga och digitala och kan också integreras gratis i ett annat designprogram (3shape och Exocad). Detta garanterar ett pålitligt och sammanhängande arbetsflöde från implantatplanering till insättning i patientens mun. Du kan till och med skanna med din ursprungliga Scanmarker och, om du samarbetar med en Zirkonzahn-användare, kan han/hon fortsätta den digitala planeringen med en distans från Zirkonzahn.

Källa: Zironzahn

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev