Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Karin Melander ny vd för Folktandvården Skåne

Folktandvården Skåne AB:s styrelse har utsett Karin Melander till ny vd. Hon kommer närmast från rollen som HR-direktör i Region Skåne, och tillträder den 1 juli.

Karin Melander, tillträdande vd för Folktandvården Skåne.

Karin Melander började sin yrkesbana som tandläkare och har lång erfarenhet av ledarskap, bland annat som tandvårdschef i Västra Götalandsregionen. Hon kommer närmast från rollen som HR-direktör i Region Skåne. Den 1 juli tillträder Karin Melander som vd för Folktandvården Skåne AB.

– För mig är Folktandvården Skåne en självklar aktör på tandvårdsmarknaden och har fokus på hälsa och en jämlik tandvård. Folktandvården Skåne står för helheten genom kompetens, tillgänglighet och att vara ett ställe där alla välkomnas – gammal som ung, säger Karin Melander.

För Karin Melander är tandhälsan i Skåne en viktig fråga

– Mitt fokus är att vi erbjuder tandvård i världsklass, och jag ser fram emot att tillsammans med alla kollegor på Folktandvården Skåne verka för att skåningarna ska ha Sveriges bästa tandhälsa, säger Karin Melander.

Niklas Larsson (C), ordförande i Folktandvården Skånes styrelse, är glad att Karin Melander tackat ja till uppdraget.

– Jag och styrelsen är glada över att vi har lyckats rekrytera Karin Melander med den erfarenhet hon har inom odontologi, ledarskap och kompetensförsörjning. Med detta ledarskap fortsätter vi att erbjuda förebyggande och hälsofrämjande tandvård i hela Skåne, säger styrelseordförande Niklas Larsson (C).

Karin Melander tillträder sin tjänst som vd för Folktandvården Skåne den 1 juli, och efterträder Marika Qvist.

Källa: Folktandvården Skåne

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev