Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

22 oktober 2009

Kaupthing Bank tar över dpnova

Isländska Kaupthing Bank ökar sitt ägande i dentallabbet dpnova och är nu största ägare i bolaget. Ny vd sedan tre veckor tillbaka är Hans Hammar, tidigare senior director på Kaupthing Bank hf. Tidigare delägare och vd Magnus Emmoth har därmed petats från dpnova.

– Vi förlorade förtroendet för förra ägaren och tror att vi är en bättre ägare till dpnova, förklarar Hans Hammar för DentalMagazinet.

Skälet till Kaupthings beslut är enligt Hans Hammar att banken ville säkra dpnovas verksamhet på kort sikt.

– Finns inte det förtroendet till 100 procent, då måste man göra något. Vi bedömde att de tidigare ägarna inte var bra för bolaget, säger Hans Hammar.

På längre sikt räknar han dock med att det kommer in någon annan delägare. Samtidigt påpekar han att Kaupthing inte är främmande för att vara med och äga företag.

– Det har vi ju gjort förut, säger Hans Hammar och avser att Kaupthing sedan tidigare var näst största ägare i dpnovas förra moderbolag Dentutech.

I ett pressmeddelande skriver Hans Hammar att ägarförändringen inte betyder något för dpnovas verksamhet initialt, och att bolaget ska utvecklas vidare tillsammans med anställda och kunder.

Dpnova har totalt cirka 230 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö. Sjöbo och Jönköping. Omsättningen bedöms bli cirka 200 Mkr för 2009. Resultatmässigt väntas röda siffror för innevarande år.

– Men redan nästa år räknar vi med att visa vinst. Vi har redan tagit igen kostnader för omkring 15 Mkr, och det kommer att räcka långt, säger Hans Hammar.

Styrelsen består numera av Hans Hammar själv som ledamot och ordföranden Haldor Ludvigsson, vd för Kaupthing Nordic Assets.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev