Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ledarskap

11 oktober 2012

Kollegerna viktigast för motivationen

Visst har chefen betydelse för hur motiverad man känner sig på sin arbetsplats. Men inte så stor som man tidigare trott. Ännu viktigare är nämligen stödet från kollegerna, visar ny svensk forskning.

Varför anstränger man sig egentligen för att göra ett så bra jobb som möjligt? Tvingar sig upp tidigt varje morgon och arbetar hela dagarna utan att knota. Hittills har man trott att det är chefen som avgör hur motiverad och engagerad man känner sig på sin arbetsplats.

Men forskaren Thomas Jungert har kommit fram till en helt annan förklaring. Han deltog i ett kanadensiskt forskningsprojekt där man tittade på vad ett autonomistöd har för betydelse för medarbetarnas motivation. Ett autonomistöd handlar om att ge medarbetaren möjligheter att själv välja hur arbetet ska läggas upp, att själv få kontrollera sina uppgifter och få förklarat för sig varför man ska göra vissa saker.
− Vi skulle undersöka chefernas stöd. Men jag ville också titta på om chefen verkligen var den enda faktorn. Och det visade sig att det var medarbetarna som hade störst påverkan när det gällde motivation och engagemang.

Källa/Läs mer i artikel i Upsala Nya Tidning ››

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev