Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Kollegorna i Asien hjälper DAB Dental att hjälpa Europas tandläkare

Över 140 000 tandläkare i Europa med Lifco som leverantör, räknar med att företaget fortsätter att leverera. För många tandläkare är deras produkter absolut verksamhetskritiska. Med tillverkning i både EU, Asien och USA, är den rådande situationen en utmaning – men också en möjlighet.

”Inom Lifco-koncernen jobbar nu 60 inköpare hårt för att lokalisera skyddsmaterial för att kunna säkra leveranser till kunder inom tandvården. Fabrikerna går på högtryck för att kunna producera material som det är hög efterfrågan på just nu”, säger Helena Dahlroth Produktchef DAB Dental i Sverige som är en del av Lifco.

Som internationell koncern har Lifco kunnat omfördela resurser till de regioner som bäst behöver dem.

”När krisen uppstod i Asien i början på året hjälpte vi våra kollegor med skyddsmaterial så de kunde utföra sitt dagliga arbete och göra det möjligt för oss i Europa att ta del av deras tjänster”, fortsätter Dahlroth.

I skrivande stund tycks länderna i Asien fått kontroll på sin smittspridning. Behovet av hjälp har skiftat till Europa. De europeiska medarbetarna behöver – och får – hjälp av kollegor i Asien.

Många länder, många möjligheter

”Vår tillverkare TopDental utanför Manchester producerar så mycket hand- och ytdesinfektionsprodukter som möjligt. Problemet är att det är väldigt svårt att få tag på flaskor till desinfektion. Fokus just nu är på att köpa in flaskor till denna produktion, för att kunna förse sjukvård och tandvård, berättar Dahlroth.

Efter uppmaningar från svenska myndigheter har DAB Dental tagit kontakt med Socialstyrelsen. Det är en utsträckt hand och ett erbjudande om hjälp.

”Vi försöker hjälpa tandvården i respektive land med den skyddsutrustning som krävs för att hålla klinikerna öppna för patienter som behöver vård. Detta är en tid där vi alla behöver arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål – att begränsa smittspridning utifrån de förutsättningar som vi alla har”, avslutar Helena Dahlroth.

PS Dab Dental har idag skänkt 200 000 handskar till Sjukvården. DS

Källa: DAB Dental

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev