Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Personnytt

6 september 2013

Kombinerar teori och praktik med stor pedagogisk kompetens

PRIS/UTMÄRKELSE. Per Vult von Steyern, docent i Oral protetik med inriktning mot keramiska konstruktioner vid Odontologiska fakulteten, har utsetts till årets mottagare av Svenska Tandläkarförbundets föreläsarstipendium om 20 000 kronor.

Syftet med priset är att stimulera kursgivare i förbundets kursverksamhet att hålla utvecklande kurser för tandläkarteamen i Sverige och motiveringen lyder:

”Per har genom sitt omfångsrika kunnande inom oralprotetiska keramiska konstruktioner, baserat på egen vetenskap och stor klinisk skicklighet, lyckats med att kombinera teori och praktik i mycket uppskattade och högt praktiskt kliniskt värderade arbetskurser för tandläkare. Till sin hjälp har han haft en stor dos pedagogisk kompetens.”

– Det är ju förstås fantastiskt glädjande att få ett sådant fint erkännande och det ger en fingervisning om att kurserna är uppskattade. Som föreläsare är man ofta utlämnad åt magkänslan när det gäller att tolka hur en kurs eller föreläsning tas emot, kommenterar Per utmärkelsen.

– Det är lättare att hänga upp sig på enstaka detaljer som inte blev bra snarare än en helhet som kanske är utmärkt men stipendiet talar sitt tydliga språk och det värmer kolossalt.

För närvarande är Per Vult von Steyern engagerad i kliniska studier på olika monolitiska keramer och på laboratoriet går maskinerna varma för att bereda väg åt nya materialkombinationer och har precis avslutat en veckas diplomkurs i materialvetenskap för Tandläkarförbundet .

– Nästa kurs på programmet är en hands-on kurs om dentala keramer som vi också håller på avdelningen i samarbete med Södra regionens kursnämnd av Sveriges Tandläkarförbund, berättar Per om framtiden.

Prisutdelningen sker på invigningen av Odontologisk Riksstämma den 14 november.

Text: Daniel Bengmark

Källa: Malmö Högskola

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev