Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagare/verksamhet

9 januari 2013

Konsten att sälja

Att sälja är en konst och en förmåga som inte bara professionella säljare utan även många andra yrkesutövare som t.ex. tandläkare, receptionister och tandtekniker behöver kunna. Det handlar mycket om attityd och om att förstå kundens eller patientens behov och att kunna erbjuda en adekvat lösning.

Att inte kunna sälja är den största orsaken till dålig ekonomi och allt vad det leder till.

Många tror inte att de är så bra på att sälja

Det är helt fel! Många är bra på att sälja men de är bara inte medvetna om varför. En orsak kan vara att de vill vara bäst på något annat, t.ex. det yrke de utbildat sig till eller i något specialalområde.

Omedveten säljare

Att vara en ”omedveten säljare” är något av det bästa man kan vara. Vägen dit är att först bli en medveten och kunnig säljare. Sedan går det av sig själv. Det blir en vana som sitter i ryggmärgen, nästan som att cykla, simma eller åka skidor.

Hur blir jag en bättre säljare?

Nästan alla kan bli bättre på att sälja men det kräver övning. Vill du tjäna mer pengar på kort tid eller utöka din verksamhet rekommenderas boken Bästsäljaren av Erik Ullsten. Du kan provläsa hans bok här ››

Per Ahlberg/Dental24
Informatör, säljare och webbentreprenör

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev