Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Kvalitet

29 augusti 2013

Kvalitet: SKL lanserar webbplats för uppföljning

Hur kan man arbeta för att undvika fler vårdskandaler och säkra kvaliteten i välfärden? SKL lanserar nu webbplatsen Uppföljningsguiden som innehåller information, metoder och erfarenheter.

Uppföljning handlar om en balans mellan att kontrollera verksamheten och samtidigt låta den utvecklas, oavsett regiform. I Uppföljningsguiden finns kunskapsmaterial som anpassat till lokala förutsättningar kan bidra till ett framgångsrikt uppföljningsarbete och en kvalitetssäkring av välfärden.

– Att ställa kvalitetskrav på verksamheter och att sedan följa upp så att det blir så som det var tänkt, är synnerligen viktigt för alla verksamheter. Vi hoppas att detta kan bidra till att stödja kommuner och landsting i arbetet med att säkra kvaliteten i verksamheter som skola, förskola, vård och omsorg, säger Håkan Sörman, vd på SKL. Hämta högupplöst bild på Håkan Sörman, vd på Sveriges Kommuner och Landsting.

Guiden innehåller övergripande information om hur arbetet med uppföljning kan göras och ett konkret metodstöd. I guiden finns också ett processtöd för det praktiska uppföljningsarbetets olika steg. Detta är illustrerat med exempel på framgångsrika uppföljnings- och kvalitetsarbeten i hela landet.

Uppföljningsguiden riktar sig till förtroendevalda och tjänstemän i kommuner, landsting och regioner som ansvarar för eller arbetar med uppföljning och kvalitetssäkring av välfärdstjänster inom hälsa, vård och omsorg samt förskola och skola.

SKL har inom ramen för några av SKL:s prioriterade frågor, Kvalitetssäkrad välfärd och Bättre liv för sjuka äldre, tagit fram Uppföljningsguiden.

www.uppfoljningsguiden.se

SKL:s arbete med kvalitetssäkrad välfärd

Källa: SKL

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev