Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagare/verksamhet

20 juni 2013

Lagrådets yttrande fäller regeringens 3:12-förslag

Den 19 juni kom Lagrådet med sitt yttrande om regeringens förslag om förändrade 3:12-regler. Praktikertjänst har ända sedan förslaget offentliggjordes varit starkt kritiska.

Förslaget som det såg ut hotade hela Praktikertjänsts verksamhet. Förslaget skulle leda till att alla de läkare och tandläkare som är vårdentreprenörer inom Praktikertjänst skulle få betala högre skatt än stora vårdkoncerner och riskkapitalbolag. På kort sikt hotades 90 mottagningar utanför storstadsområdena av nedläggning.

– Det är med stor glädje jag har tagit del av Lagrådets yttrande. De har tagit våra och många andra remissinstansers synpunkter på allvar när det gäller de oförutsedda och negativa konsekvenserna av förslaget. Med ett så skarpt yttrande utgår jag från att regeringen inte kan göra något annat än att dra tillbaka vad som även Lagrådet tycker är ett illa berett förslag, säger Carola Lemne, vd på Praktikertjänst.

Källa: Praktikertjänst

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev