Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

Coronavirus

5 juni 2020

Läkemedelsverket stoppar munskydd

Läkemedelsverket har beslutat om marknadsförbud för fyra olika försändelser av munskydd som stoppats i Tullverkets kontroll. Produkterna har inte kommit ut på den svenska marknaden. Munskydden har bristande märkning och saknar dokumentation som visar på säkerhet och prestanda.

Som konsument – oavsett om köpet görs i en butik eller på nätet – är det viktigt att du är uppmärksam på om produkten har en korrekt märkning. Risken är annars att du invaggas i falsk säkerhet och antingen blir smittad av eller själv sprider covid-19 till andra.

Liksom alla andra medicintekniska produkter måste munskydd vara korrekt CE-märkta med stöd av teknisk dokumentation som visar produkternas säkerhet och prestanda för att godkännas för den svenska marknaden.

Källa: Läkemedelsverket

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev