Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

19 januari 2010

M-Tec startar fräscentrum i Malmö

M-Tec Dental startar produktion av CAD/CAM-frästa kronor och broar i titan under varunamnet Open Mill. Företaget har investerat tungt i den senaste teknologin för att kunna möta kundernas krav på passform, kvalitet och pris.

Open Mill finns i Malmö och är ett varumärke som marknadsförs av M-Tec Innovation, ett nystartat systerbolag till M-Tec Dental. Det är i sin tur en av de större dentaldepåerna i Sverige som riktar sig mot tandtekniker. Även företagets verksamhet riktad mot tandläkare växer snabbt.

Genom starten av Open Mill tas nu alltså nästa steg.

– Vi blir den första dentaldepån i Sverige som kan erbjuda allt under ett tak. Tandteknikern kan få sina förbrukningsmaterial, porslin och implantatkomponenter från oss, och vi kan även leverera fräst CAD/CAM-tillverkad krona och bro med korta leveranstider, säger Magnus Martinsson, vd och delägare i M-Tec.

M-Tec Dental har tecknat samarbetsavtal med 3Shape, som är världsledande inom scanning och CAD/CAM. Därmed är M-Tec nu återförsäljare av en öppen version av 3Shape-scanner.

– Jag tror inte på att låsa in kunden i avtal, så vi erbjuder ett helt öppet fräscentrum där vi kan ta emot filer från flera olika typer av scanners. Även de 3Shape-scanners vi säljer helt öppna. Det här innebär att vi tvingas leverera toppkvalitet med korta ledtider till konkurrenskraftiga priser, annars kan kunden lätt vända sig till någon annan, säger Magnus Martinsson.

Anders Tynell har nyanställts som CNC-operatör för Open Mill. Patrik Lundström från M-Tec Dental påbörjar en ny tjänst som produktionschef för Open Mill från och med 1 januari, 2010. Open Mill-produkter kan beställas från och med januari 2010 och leveranstider inom Sverige och Danmark är mellan 24-48 timmar.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev