Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

10 september 2012

Många vetgiriga tandtekniker slöt upp på Tanumstrand

Över 200 tandtekniker träffades i två dagar (7-8 september) på vackra Tanumstrand i Bohuslän. Stället var packat eller ”knôkfullt”, som man säger på västkusten. Trots tuffa tider för tandteknikerna var intresset stort för utbildning i ”Det naturliga leendet” (Smile Design) och ”Creating natural dentures” av James Mahan från PTC i Kalifornien. Stämningen var helt enkelt på topp!

JimMahan400

Tur i oturen

Tyvärr uteblev föreläsaren Alessandro Tiraboshi från Italien på lördagen p.g.a. akut sjukdom. Men med en proffsföreläsare som James Mahan från PTC på plats löste sig detta galant.

Kostnadseffektiv och naturig mötesplats

Årets möte kom till eftersom det har saknats en kostnadseffektiv och naturlig mötesplats för svenska tandtekniker sedan de tidigare Tanumsdagarna gjort uppehåll i fem år. Tandteknikerna har inte riktigt funnit sig sig hemma på Swedental och den Odontologiska riksstämman men nu har man hittat tillbaka till natursköna Bohuslän.

Tanumsdagarna2012400

Inget bra möte utan engagerade arrangörer

För årets arrangemang stod Johann och Daniel Siitam på Dentalringen, Ingemar Danielsson och Henrik Fritzdorf på DeguDent , Bodel och Hanna Sjöholm på Oral Design, elever från tandteknikerskolan i Göteborg, personalen på TanumStrand, Haaks orkester samt alla deltagare och leverantörer som alla gjorde mötet till en stor framgång för svensk tandteknik. Just vad alla behövde. Fantastiskt fint branschsamarbete, verkligen roligt att få uppleva!

Tanumstarndarr400

Nu ser alla fram emot nästa år!

Samma tid – samma plats men nästa år blir det fler föreläsare och fler intressanta ämnen, utlovar Johann Siitam.

Text: Per Ahlberg, Dental24 tillika mediasponsor till Tanumsdagarna

Foto: Roberth Graham

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev