Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Martin Sellman blir ny VD/Koncernchef för tandvårdskedjan Oral Care

Martin Sellman blir ny koncernchef och VD för tandvårdskedjan Oral Care. Martin kommer närmast från Doktor.se och har erfarenhet från vård-, veterinär- och finansbranschen.

Martin kommer närmast från Doktor.se där han haft rollen som CFO sedan 2019 under vilken period bolaget genomgått en snabb tillväxtfas. Doktor.se är en digifysisk vårdgivare verksam inom primärvård med vårdcentraler över hela Sverige samt Sveriges näst största digitalvårdstjänst. Innan dess har Martin arbetat på AniCura, en snabbväxande kedja av veterinärkliniker med kliniker i hela Europa. Innan AniCura arbetade Martin på ett riskkapitalbolag med fokus på små- och medelstora verksamheter i Norden.

”Att få vara med och fortsatt utveckla ett bolag inom vårdsektorn med fokus på att göra skillnad för patienter där både tillväxt och entreprenörskap kombineras ser jag fram emot.”, säger Martin Sellman.

Martin börjar sin roll på Oral Care den 17 april 2023.

Martin Sellman

Martin Sellman

Nuvarande koncernchef och VD Niclas Palmstierna fortsätter inom bolaget som ledamot i styrelsen. 

Oral Care expanderar kraftigt med nya huvudägaren Axcel som förvärvade majoriteten i bolaget i september 2022. Niclas Palmstierna har varit med och byggt upp bolaget under de senaste 11 åren och säkerställt en plattform inom mobil och kliniktandvård i Norden. Bolaget omsätter i dag proforma knappt 500 MSEK och det är ett naturligt nästa steg att Niclas lämnar över rollen som VD/koncernchef och fortsätter att stötta bolagets från ett styrelseperspektiv.

”Oral Care är inne i en stark tillväxtperiod med målsättning att fortsätta växa i Norden under de kommande åren. Martin kommer med sin erfarenhet kunna bidra med att bygga en starkt kvalitetsfokuserad tandvårdskedja som gör skillnad för våra patienter.”, säger Thomas Berglund Styrelseordförande för Oral Care.

Oral Care har idag 20 kliniker i Norge och Sverige, företaget erbjuder också mobil hemtandvård i ett flertal regioner, b l a Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Bolaget omsätter ca 500 SEKm och har drygt 400 anställda. 

Källa: Oral Care

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev