Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

13 november 2012

Mässnytt: Fyra myndigheter samverkar på Odontologisk Riksstämma

Socialstyrelsen, Försäkringskassan, Läkemedelsverket och TLV ställer ut tillsammans på Riksstämman och Swedental i Göteborg 15-17 november.

– Vi gör det för att kunna ge de som arbetar med tandvård så fullständiga svar som möjligt om de kommande förändringarna i tandvårdens regelverk, säger Gun-Britt Lundin, chef för tandvårdsavdelningen på TLV.

Den 1 januari sker flera betydande förändringar i tandvårdsstödets regelverk. Fler åtgärder blir ersättningsberättigade och ett nytt regelverk införs för tandvård för personer med vissa sjukdomar eller funktionsnedsättningar. Detta är några av de områden som myndigheterna hoppas få många frågor kring.

– Riksstämman och Swedental är ett bra tillfälle för tandvården att få svar på de flesta av sina frågor om tandvårdsstödet och andra regler i tandvården på en och samma gång, oavsett vilken av myndigheterna inom tandvården som ansvarar för frågan, säger Gun-Britt Lundin.

Du hittar Socialstyrelsen, Försäkringskassan, Läkemedelsverket och TLV i monter B03:62.

Seminarier och webbutbildning

Torsdagen den 15 november kl 14.00 – 14.45 håller TLV ett seminarium om förändringarna i regelverket för tandvårdsstödet: Den 1 januari blir mer tandvård ersättningsberättigande.

Under fredagen den 16 november kl 13:15-14:45 håller TLV, Försäkringskassan och Socialstyrelsen även ett gemensamt seminarium ”Särskilt tandvårdsbidrag, vad är det för särskilt med det?” som handlar om innehållet i det tredje steget i tandvårdsreformen (Tandvård för personer med vissa sjukdomar eller funktionsnedsättningar).

Båda föreläsningarna hålls i F1.

I samband med Odontologisk riksstämma lanserar också Försäkringskassan den webbutbildning som ger information om tredje steget. Den kommer att finnas tillgänglig via forsakringskassan.se, tlv.se och socialstyrelsen.se.

Källa: Maria Bjurö/TLV

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev