Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Modern teknik och professionell tandvård har hjälpt dem till framgång

Sedan Jon Granath startade Stångå tandklinik i Linköping för elva år sedan har den vuxit stadigt. Så pass att de blev trångbodda och flyttade till nya och större lokaler i mitten av augusti – bara ett stenkast från den gamla kliniken centralt i Linköping.

All sorts tandvård

Jon Granath

I dag har Stångå Tandklinik sex behandlingsrum med den allra senaste digitala tekniken. Och de har utökat till sex tandläkare, en radiolog, en käkkirurg, två tandhygienister, sju tandsköterskor och en ortodontiassistent.

Tillsammans erbjuder de all sorts tandvård från akuta behandlingar till förebyggande hjälp, allmän tandvård, olika kosmetiska behandlingar såsom tandblekning och tandreglering med Invisalign. De producerar även egna skenor. 

Vi är en komplett klinik med stor bredd, konstaterar Jon Granath. 

Litet lager och bra överblick 

Men inget av allt detta hade varit möjligt utan modern utrustning och lager- och beställningssystemet PlanOrder.

Med beställnings- och lagerhanteringssystemet PlanOrder får kliniken ett litet lager, bättre överblick på vad som används men också frigjort tid för personalen som slipper sitta med beställningar.

Nästan all vår utrustning kommer från Plandent och vi är mycket nöjda med den. Hela samarbetet med Plandent fungerar väldigt bra. Deras förbrukningskonsult är suverän, hon förstår tandvård väl och kommer med bra förslag och lösningar. Även den tekniska servicen fungerar utmärkt, säger Jon Granath. 

Sedan cirka sex år har kliniken även PlanOrder. Tidigare hade de ett stort lager med för många produkter och mycket tid lades på beställningar, men med PlanOrder har kliniken istället ett litet lager och en betydligt bättre överblick över vad som används och vad som behövs.  

Framför allt har vi frigjort tid för personalen som slipper sitta med beställningarna. Det blir över huvud taget mer ekonomiskt för oss. 

 

Stånga Tandklinik

Ständig utveckling 

Så när Jon Granath 2020 bestämde sig för att öppna ytterligare en klinik Svartå Tandklinik i Mjölby var valet enkelt. Än en gång köpte han utrustning från Plandent och installerade även PlanOrder. 

Sedan två år tillbaka ägs både Stångå Tandklinik och Svartå Tandklinik av tandvårdskedjan Dentalum. Men verksamheten drivs precis som tidigare av Jon Granath och hans medarbetare.

Sedan jag öppnade kliniken i Mjölby har jag ägnat allt mindre tid åt det kliniska arbetet och i stället fokuserat mer på själva företagandet. Och nu till årsskiftet tar Josefin Andersson, min allra första tandsköterska, över som klinikchef. Så vi utvecklas hela tiden!

 

Komplett klinik med stor bredd och modern utrustning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Källa: Plandent

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev