Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Monolitisk, individuell och snabb – En ny generation av zirkoniumdioxidproteser med materialen ”Prettau dispersive”

En ny serie polykromatiska zirkoniumdioxidmaterial med naturlig färggradient. Till 100 % tillverkad i Italien med fullständig kontroll av tillverkningsprocessen.

Implantatbroar tillverkade av Prettau zirkoniumdioxid har använts i mer än 10 år för att ge patienter estetiska, stadiga restaurationer med lång hållbarhet. Alla Prettau-material tillverkas av Zirkonzahn i Sydtyrolen, på den egna anläggningen, med fullständig kontroll över tillverkningsprocessen och användning av råmaterial från utvalda leverantörer. Företagets utbud av zirkoniumdioxidtypologier har nyligen utökats med ytterligare monolitisk design med nya dispersiva material, för att uppfylla patienternas ökade krav på snabba men ändå mycket estetiska och individuella restaurationer.

Varför ”Dispersive”?

Dispersiva material tillhandahålls redan under tillverkningsprocessen med en färggradient som via en specialteknik inte blandar färger i lager utan ”fördelar” dem jämnt. Restaurationerna har således en harmonisk färggradient efter sintring. Ett keramskikt är inte längre nödvändigt men kan vid behov användas för ett mer individuellt resultat.

Monolitiska färgguider för att exakt fastställa tandfärg och lämpligt material

Prettau® 2 Dispersive® Prettau® 3 Dispersive®
Polykromatisk zirkoniumdioxid med enastående böjhållfasthet (~ 1 200 MPa) och en särskilt hög genomskinlighet, för mycket estetiska och funktionella restaurationer. Prettau® 3 Dispersive® med Gradual-Triplex-Technology – Den högkvalitativa zirkoniumdioxiden har gradienter av färg, genomskinlighet och böjhållfasthet redan under tillverkningsprocessen (incisalkant: ~ 670 MPa, tandhals: ~ 1 200 MPa).
Det kan användas för alla typer av restaurationer (monolitiska eller reducerade) och är särskilt lämpligt för implantatbroar. Det är särskilt lämpligt för monolitiska restaurationer (från inlays, onlays, skalfasader och singelkronor till broar med flera enheter).

För att enkelt och exakt fastställa patientens naturliga tandfärg och välja det mest lämpliga Prettau-materialet för restaurationen har särskilda färgguider för monolitisk zirkoniumdioxid tagits fram. Färgteori visar att form och ytstruktur har stor påverkan på färgeffekten och av detta skäl finns färgguiderna i form av en premolar samt en övre och undre incisorer – även med minimal cut-back för individuell karaktärisering.


Prettau® färgguider för monolitisk zirkoniumdioxid som är identisk med den slutliga restaurationen.


Restauration tillverkad med Prettau® 2 Dispersive® zirkoniumdioxid.


Restauration tillverkad med Prettau® 3 Dispersive® zirkoniumdioxid.


Prettau® 3 Dispersive® zirkoniumdioxid: Ökad böjhållfasthet cervikalt, extremt hög böjhållfasthet vid tandhalsen; Ökad genomskinlighet incisalt, mycket genomskinlig incisalkant; Naturlig färggradient från dentin till emalj.

Titta på videon om Prettau® – zirkoniumdioxiden från Dolomiterna

Källa: Zirkonzahn

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev