Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

15 februari 2010

Mor och dotter startar tandapotek

För ett halvår sedan bestämde sig mor och dotter, Lisbeth Burendahl och Lina Lundmark, för att starta en webbshop för tandvårdsprodukter. I dag är deras företag, Tandapoteket.se, redan i full gång.

Lisbeth Burendahl är tandsköterska och driver sedan fem år företaget Vita Tänder. Lina är tandhygienist och arbetar på en tandläkarpraktik i Vasastan i Stockholm.

– Jag upptäckte att patienterna ibland hade svårt att få tag i de produkter vi rekommenderade, säger Lina Lundmark. Det var då vi började fundera på om vi inte skulle starta en webbshop för tandvårdsprodukter.

Under en resa i USA hade Lina fått kontakt med ägaren till en webbshop för sportkläder och passade på att lära sig hur man får en webbshop att fungera. Hur ska den se ut, vilken information är viktig och – inte minst – hur betalningsrutinerna och distributionen fungerar.

Kapital satsade de ur egen ficka, men det handlar inte om några förmögenheter, säger Lina. Hyran för webblösningen kostar ca 11 000 kr om året, plus en avgift för inlösen av kortbetalningar. De håller själva ett lager, men lokalhyran är låg.

Inför starten satte de in en annons i Tandhygienistförbundets tidning och har även gjort ett riktat reklamutskick till landets tandhygienister.

Än så länge är Lina Lundmark kvar på tandläkarpraktiken på deltid och någon tidsgräns för när Tandapoteket måste börja gå med vinst har de inte satt upp.

– Eftersom vi inte har behövt gå in med mycket kapital behöver vi inte känna någon större press, vi ser på detta långsiktigt där vi bygger upp ett förtroende hos tandvården, säger Lina Lundmark.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev